Kiikarit 90 asteen okulaareilla ?

Aloittaja harri, 23.10.2007, 11:35:51

« edellinen - seuraava »

harri

Saako 15 x 70 tai suurempiin kiikareihin lisävarusteena okulaareja 90 asteen (L-kulmalla) kulmalla. Pelkkää kiiikaria 90 asteen okulaareilla olen etsimässä, mutta googlettamalla en ole vielä löytänyt. 45 asteen versioita on jonkin verran. Asiaa käsittelevästä kirjasta luin, että 90 asteen okulaarit ovat käytännöllisiä, mutta myös laadukkaampia, kuin suora okulaari kiikarit. Tosin kirjassa ei ollut kuvaa 90 asteen okulaari kiikareista. Eli kuka nätä kiikareita valmistaa ja mikä on syy, että okulaarit L-kulmalla ovat laadukkaampia ?

t.harri

Muokkaus. Sekoitin 90 asteen okulaarin porroprisma kiikareihin. 90 asteen okulaarit ovat käyttäjälle ainoastaan käytännöllisiä katsomissuuntaan nähden. Suoraan tällä ei ole yhteyttä optiikkaan. L-kulmalla tarkoitetaan porroprisma kiikareita missä linssin kautta kiikariin tuleva valo tekee askelaman enen okulaaria kahdella prismalla. Nämä ovat niitä parhaimpia kiikareita. Se että valo taittuu vielä okulaarissa 90º ylös on eri juttu, mutta silti käytännöllinen katsojan (niskan) kannalta.

Meade-mad

Löytyy vaikkapa saksasta:

www.telescope-service.com/binoculars/start/bigbinos/bigbinos.html#2088w

"TS 20x88 W - with Exchangable Eyepieces and Comfortable 90° Angled View, Triplet Objective for Reduced Colour Aberration and Superior Image Sharpness"

jk
Sima (engl. mead) on käyttämällä valmistettava miedohko alkoholi- ja virvoitusjuoma, joka tehdään hunajasta, vedestä ja käytetään hiivalla (Wikipedia).

Terveisin  J armo   Kem pas

harri

Hyviä linkkejä molemmat. Laihialaisen versio on hyvä...mutta en taida lähteä yrittämään samanlaista viritelmää.

Onko kenelläkään kokemusta tosta telescope servisen 90º kiikarista ? Muistuttaa paljon Helios quantum-6 series kiikareita, minkä löysin kotimaisen kauppiaan sivuilta. En tunne paljoa optiikasta, mutta samanlailta perus ominaisuudet näyttää. Paino tosin on Helioksen kiikarissa noin 2 kg kevyempi ???.