Kirjoittaja Aihe: Celestron SCT:n löysän apupeilinpitimen korjaus  (Luettu 2571 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Aksu

  • Periodinen komeetta
  • **
  • Viestejä: 97
Vs: Celestron SCT:n löysän apupeilinpitimen korjaus
« Vastaus #15 : 14-02-2018, 18:49:06 »
Juuri viime kuussa mulle kävi juurikin kuvailemallasi tavalla (Celestron C8), apupeili kiinnikkeineen liikkui vapaasti joka suuntaan 1-2mm. Googlailun jälkeen löysin Cloudy Nights -foorumilta kiristysohjeen ja käytin correctoria irti. Apupeili näytti kuitenkin pysyvän paikallaan tämän jälkeen, joten tyytyväisenä jätin sen siihen paikoilleen. Kollimoinnin jälkeen tähdet ja putken kuva  näyttivät hyvältä.

Juuri näin - simppeli kiristys on riittävä ensiapu; itsekin tein niin tiivistettä odotellessa ja sain putken kollimoitua. Halusin kuitenkin varmistaa ettei ongelma toistu kenttäolosuhteissa - on niitä parempiakin tapoja viettää tähtikirkas ilta kuin kiroilla reistailevaa putkea...

Sellaisen disclaimerin voisin vielä tähän laittaa, että en nyt ehkä lähtisi suosittelemaan tiivisteen vaihtoa profylaktisesti jos mitään ongelmia ei ole. If it ain't broke, don't fix it. Paitsi ehkä sellaiselle joka alvariinsa vaihtaa setuppia apupeilin ja Hyperstarin välillä; tällöin vakiotiiviste varmaan joutuu aika kovalle koetukselle ja huonolla tuurilla pilaa tärkeän havainto- tai kuvausyön.
Aki Laakso

"Nothing shocks me. I'm a scientist"
- Indiana Jones
----------------------------------------
Tak FC-100DF f/7.4, C9.25 XLT, 4" f/13 SW Mak
HEQ5, AOK Swiss VAMO Traveler, Berlebach Report 312
TV Pan 41, Nagler 26T5, 17T4, 12T4, 11T6; Delos 10, 8, 6, 4.5; ES68 24