Inarin tulipallo

Aloittaja Timpe, 16.11.2017, 20:32:23

« edellinen - seuraava »

Timpe

Linkitetäänpä tännekin:
https://yle.fi/uutiset/3-9935296 (Lapin taivaalla räjähti valtava valopallo...)
http://www.taivaanvahti.fi/observations/show/68340 (Tulipallo yöllä, kuin Aurinko -luokitus)
- Timo Inkinen

vehnae

Täältä löytyy video, aikamoinen pommi on ollut: https://www.youtube.com/watch?v=iDhoHpSJEQE

monni

Tämmöinen tuli FB:ssä vastaan: "Thomas Ulich: Meidän meteoritutka on nähnyt:" https://twitter.com/jvierine/status/931258900371922944

Koitan kaivaa vielä lisätietoja tuosta tutkasta, jos sais kaikki datat tapahtumasta talteen.
https://www.facebook.com/monni

"En ole tähtitieteen tohtori mutta voin vilkaista."

Joni

Nyt näyttää hyvältä! Toivotaan nyt että kappaleita löytyisi! Tällä datalla luulisi jo aika hyvin paikallistuvan. Toivotaan että olisi tullut maalle. Nyt pitäisi jonkun käydä nopeasti kuvaamassa dronella Inarinjärven jäätä...

monni

https://www.facebook.com/monni

"En ole tähtitieteen tohtori mutta voin vilkaista."


KAro

Onko tapahtumasta ilmennyt nitään uutta? Taivaanvahdin kommenttikentistä on lähes mahdottomuus seurata asiantuntijoiden tutkimustuloksia.
K ari  A ro
Celestron CPC 800, S-W Skymax 127 + EQ 3-2,  Canon EOS 400.

naavis

Asiaa tutkitaan. Ursa kyllä ilmoittelee laajemmin jos jotain selviää. :cool:

Jarmo Moilanen

Jarmo

jmantyla

Onko tätä käyty tutkimassa nyt, kun lumet ovat sulaneet koko Lapista?
On vaan melkomoista korpea ja kivikkoryteikköä, lähes luoksepääsemätöntä erämaata. Olen tuolla ja Näätämön seudulla käynyt useana vuonna. Melkoinen tuuri pitää olla jos jotain meinaa löytää.

Jorma M
Kangasala

Tommi.N

Morjesta,

Olemme parhaillaan matkalla Vätsäriin viikon reissulle, katsotaan löytyykö mitään.

Onko muita matkakuntia liikkeellä tai menossa kesän aikana?

Jarmo Moilanen

Kaksi retkikuntaa on jo poistunut Vätsäristä tuloksetta tällä viikolla.

Onnea kaikille yrittäjille. Maasto oli paikoin haastavaa löytämisen kannalta.
Jarmo

Tommi.N

Osaatko sanoamissä osassa putoamisaluetta (pohjoinen, itä, länsi, keski jne) olivat ja oliko apuvälineitä etsinnässä mm. Metallinpaljastimia.

Ja mites oli hyttysten laita  :azn:

Voit vastailla möys sähköpostilla jos haluat.


Joni

Haastavaa hommaa tuo on ja toivotaan hyvää onnea jokaiselle etsijälle. Aikoinaan tuli pohjanmaan päivätulipallon kappaleita etsittyä 9 päivää ja suurin osa maastosta oli hyvinkin tiheää kasvustoa. Metallinetsimellä saa niin pienen alueen kerrallaan että tosi hyvä tuuri saa olla että etsin reagoi meteoriittiin, ennen kuin käsi usean päivän huispaamisesta tulehtuu. Etsin vie aika paljon huomiota pois katseelta, johon itse luottaisin enemmän. Etsintäretki kannattaa ottaa luonnossa liikkumisen ja hyvä liikunnan kannalta. Pidetään peukkuja ja toivotaan että kaverit jotain löytäisi nyt.

Jarmo Moilanen

Paljastimia ei käytetty. Metallinpaljastimet ovat aika tarpeettomia tuoreissa putouksissa. Meteoriitit jotka ovat löydettävissä ovat kyllä useimmiten jääneet maanpinnalle ja ovat hyvällä tuurilla ihan näkyvillä. Paljastimen kanssa etenemisvauhti puolittuu ja luultavasti näet meteoriitin ennen kuin ehdit paljastimen kanssa sen luokse. Paljastimesta voisi olla apua tiheän aluskasvillisuuden alla piilottelevien kappaleiden etsinnässä, mutta silloin pitäisi olla jo varma että niitä on alueella ja paljastin kykenevä niitä löytämään (sekään kun ei ole ihan selviö). Eli joku kappale pitäisi löytyä ennen kuin paljastimen kannattaa sinne kuskata.

Hyttysiä ei juurikaan ollut. Oli ihanteellinen tilanne sen suhteen. Ei niin kovin lämpimät kelit taisivat lannistaa enimmät parvet.
Jarmo