kummallinen PHD-käyrä

Aloittaja AaJii, 08.11.2017, 21:13:13

« edellinen - seuraava »

AaJii

Hello,

Ottaisin mielelläni vastaan selityksiä tälle eiliselle ilmiölle (ks.kuva). Kuvasin mosaiikkia SGP:llä mutta ditheröinnin yhteydessä seuranta muuttui varsin jännäksi. Ajoittain sain lopputuloksena venyneitä tähtiä, kuten olettaa voi, mutta välillä aivan loistavaa settiä, joka ei eronnut visuaalisesti, tässä kuvassa ditheröintiä, edeltävästä framesta. Seuraavaan mosaiikkiin siirryttäessä seurantatarkkuus oli taas nätisti alle kaarisekunnin. Ditheröinnin yhteydessä seuranta muuttui melkein joka toisella framella oikein nätiksi, seuraavassa RA sahasi taas. Mistä tämä voisi johtua?

terv,
anttij
C8 Hyperstar, C925, TS71Qf4.9, CEM60, Atik 460ex, ASI 178MM, Canon R, 5dmkII mod

wm-x

En tuon kuvan perusteella enempää diagnostista osaa sanoa. Voisitko jakaa phd loki tiedoston.

Veikkauksena: yksi vaihtoehto voisi olla että otat pois päältä tai laitat päälle fast recentre after calibration/dithering. kummalla asetuksella sinulla on se nyt?


AaJii

Hello,
Kiitos viestistä. Fast recentre after calibration/dithering on ollut aina päällä, kokeilen pilvien väistyttyä, miten vaikuttaa asiaan.

Ohessa logi ajalta, jolloin otin edellisen kuvan. Itse en osaa analysoida dataa mitenkään, joten kaikki apu kelpaa! Leikkasin logista pois muut päivät, joten se sisältää vain datan tästä anomaliasta.

terv,
anttij
C8 Hyperstar, C925, TS71Qf4.9, CEM60, Atik 460ex, ASI 178MM, Canon R, 5dmkII mod

Timpe

Latasin koneelle PHD2 Log Viewerin ja tuolta lokitiedostosta löytyi Minimum move = 0.100 asetukset kummallekin akselille. Kokeile nostaa tuota rajaa, milloin PHD2 alkaa korjaamaan tähden poikkeamaa. Tuossa voisi olla liian kireä liikevara (yli 0,1 px liike aiheuttaa korjauksen), jolloin PHD2 on lähtenyt korjaamaan seeingiä. Tässä kohtaa asia riippuu 1.) putken polttovälistä (pidempi tuo seeingin kuprut esiin) ja 2.) käytetystä valotusajasta (pidempi valotus tasoittaa seeingiä) ja 3.) pikselierottelusta.
Antilla on Pixel scale = 5.10 arc-sec/px, Binning = 1, Focal length = 348 mm ja Exposure = 1000 ms -lukemat tuolla.
Arvauksena:
Nosta valotusaikaa 1,5s tai 2s tasolle ja kokeile Min move = 0.150 -  0.200 asetuksilla, kun pääset putken kanssa kuvaamaan. Ja heittäisin mäkeen tuon ditheröinnin testin ajaksi, sillä kuvien välissä tulee joko tapauksessa pientä poikkeamaa sijainnissa ilman tuotakin (tai ainakin mulla tulee) :wink:
- Timo Inkinen

AaJii

Kiitos Timpe,

Täytyy kokeilla tuota min movementin nostoa, pitäydyin 0.10 -arvossa, koska guiding assistant suositteli juurikin sitä. Kokeilin tuon kuvan kohdan jälkeen laskea aggressiivisuutta ja se laski RA:n sahaamista vähän. Kokeilin myös tuossa kohdassa laskea valotusaikaa ja se siis laski myös RA:n sahailua. Pidemällä valotusajalla (yleensä >1s) sekoilu on vielä kovempaa. Kuitenkin seuraavan ditheröinnin kohdalla seurantatarkkuus oli taas kerralla nätisti alle kaarisekunnin. Perjantaina vastavaa ilmiötä ei tapahtunut, ja siis tämä saattoi jäädä ainutkertaiseksi kokemukseksi, mutta jäinpä vaan miettimään mistä ihmeestä tämä olisi voinut johtua...

aj
C8 Hyperstar, C925, TS71Qf4.9, CEM60, Atik 460ex, ASI 178MM, Canon R, 5dmkII mod