NGC 6960 Harsosumu

Aloittaja Vesa Kankare, 27.08.2006, 01:21:48

« edellinen - seuraava »

Tikkes

Ei näihin enää adjektiiveja keksi. Pulttiboisia mukaillen... Mahtavaa, Upeeta  :shocked:
Celestron C8 SCT XLT
Sky Watcher ESPRIT 100ED SUPER APO
Sky Watcher EQ8
ATIK 314L+ / SBIG ST-8300M /Canon 80D

-Esko

Pappis

Kyllä nuo J-P:n kuvat ovat jotain aivan käsittämättömän hienoja!

MRMR

Tähdettömät on kyllä uskomattomia, jos en paremmin tietäisi niin väittäisin maalauksiksi. Upeaa!
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night.

Minna R.
Helios Quantum 4 15x70
7x21 kiikari merkkiä X
Newton night vision monocular 2x24
Canon EOS 550D ja sekalainen kasa objektiiveja

JVO

Palataanpa takaisin maanpinnalle.


Jussi Koponen

Hieno kuva JVO! Harvemmin näkee näin laajoja kenttiä tästä kohteesta. Mikä objektiivi ja kamera ollut käytössä?

JVO

Lainaus käyttäjältä: Jussi Koponen - 15.08.2014, 16:38:04
Hieno kuva JVO! Harvemmin näkee näin laajoja kenttiä tästä kohteesta. Mikä objektiivi ja kamera ollut käytössä?
D800 ja Sigma 180mm. Pitää koittaa uusiksi 300-millillä, mahtuu juuri sopivasti kuvakenttään kokonaan.

vehnae

Tässä ensivalo Starlight Xpressin Trius SX-814 -mustavalkokameralla. Vehje saapui käsiini keväällä täsmälleen samaan aikaan kun astronominen pimeä loppui, joten ei ole yhtään kuumotellut päästä kuvaamaan, ei. Kesällä tuli tehtailtua kameralle ja filtteripyörälle objektiivikiinnitys ja objektiiville hihnatarkennus, joista on juttua foorumin ATM-osastolla, ja nyt viimein päästiin tositoimiin.

Valotuksia Komakalliolta 45:40:40min Ha:OIII:SII, käsittely PixInsightilla. Putkena Canon 300/2.8L IS.



monni

Aivan jäätävän hieno harsosumukuva. Oletan että aukko on ollut maksimissa auki, niin silti tulee aika veikeät himmentimen lehdykkäkuviot kirkkaimpiin tähtiin. Toimii kyllä.
https://www.facebook.com/monni

"En ole tähtitieteen tohtori mutta voin vilkaista."

Timpe

Trius SX-814:n kenno on sen verran pikkuinen, että se liipaisee mukaan vain EF300/2.8L:n keskiosat. Ei taida olla väliä himmentääkö tuota objektiivia vai ei, mutta minusta tuo kuva-ala näyttää olevan vielä hitusen verran vinossa kun tähdistä tulee hiukan pisaran muotoisia. Tuo on niitä valovoimaisen optiikan ongelmakohtia, mutta Jari kertoi olevansa tietoinen noista "haasteista" kun meni ostamaan tuon obiskan allekirjoittaneelta :wink: Hyvä ensivalo, josta on mukava jatkaa eteenpäin!
- Timo Inkinen

vehnae

Kiitos kommenteista. Olen tosiaan taistellut muotopuolia tähtiä vastaan jo jonkun aikaa, tarkennus on ollut erittäin hankalaa kun parhaimman muotoiset tähdet eivät ole olleet siinä missä FWHM on pienimmillään. Tämän takia tämäkin on kuvattu himmennettynä f/3,2:een, mistä nuo diffraktiopiikit ovat peräisin.

Tosin tänään keksin syyllisen, joka on tuo kotikutoinen adapteri jolla filtteripyörä ja kamera ovat kiinni objektiivissa. Näitä tuli tehtailtua kaksi, ja nyt kun vaihdoin käyttöön toisen niin tähdet parantuivat kuin taikaiskusta. Erona näillä on kierteen (M54/T2) lisäksi se, että aiempi malli tukeutuu objektiivin runkoon (tulee reunojen yli), ja jäljempi menee objektiivin sisälle eli on samaa pintaa vasten kuin normaali EF-kiinnike. Ilmeisesti runko ei ole yhtä suorassa, ja kun vinon kohdan jälkeen on vielä optiikkaa (suodattimet) niin tämä aiheutti tähdille erikokoisia huntuja. Seuraava homma onkin sitten kennon suoristus.

Timpe

Lainaus käyttäjältä: vehnae - 07.09.2014, 03:43:18
Olen tosiaan taistellut muotopuolia tähtiä vastaan jo jonkun aikaa, tarkennus on ollut erittäin hankalaa kun parhaimman muotoiset tähdet eivät ole olleet siinä missä FWHM on pienimmillään. Tämän takia tämäkin on kuvattu himmennettynä f/3,2:een, mistä nuo diffraktiopiikit ovat peräisin.
Tosin tänään keksin syyllisen, joka on tuo kotikutoinen adapteri jolla filtteripyörä ja kamera ovat kiinni objektiivissa...

Hieno juttu kun ongelma selvisi noin nopeasti :smiley:
Tuollaisen pienen virheen/kallistuksen etsiminen voi olla viheliäistä puuhaa ja pelkäsin jo hetken että tuota iäkästä L-putkea joutuisi käyttämään jopa JAS Tekniikalla optiikan oikaisussa.
- Timo Inkinen

VeijoT

Aloitin tämän läntisen harsosumun kuvaamisen liian myöhään, kun en ehtinyt valottaa kuin 2 noin 3 minuutin ruutua kun tuli katon reuna vastaan.
Celestron putkessa oli polttovälin supistaja sekä UHC suodin, täyskennoisella joutui aikalailla rajaamaan kuvaa.

Veijo T



J-P

Veijolta upea esitys!

Ihmeen paljon tästä on tarttunut tuolla miniatyyrivalotuksella. Ovat nimittäin aika himmeitä nuo uloimmat osat "Noidanluutaa" Aika nappiin on osunut sommitelmakin.

Tuosta kun jatkat uusilla valotuksilla, niin käsissä on huippukuva.

J-P, http://astroanarchy.zenfolio.com/

laari

Tämän kauden ensivalo ja samalla testasin uutta budjettilinssiä (m42 kierteinen Jupiter 37A, 135mm, f3.5 vuodelta 87).
Täydellä aukolla reunatähdissä komaa ja pientä värivirhettä löytyy, mutta hintaisekseen (45e) kelpo peli.

70s,80s,90s valotukset, yhteensä ~200min CLS-filtterin kera. Ei ehkä järkevin kohde testailuun modaamattomalla kameralla, mutta oli sopivalla suunnalla.
Valoteltu kahtena iltana, hieman vielä kuu häiritsi taivaanrannassa. Ekan illan valotuksissa tarkennus hieman pielessä, mutta pinosin silti nämäkin.



Isompana astrobinissä:http://www.astrobin.com/full/121744/0/
Juha Peräsaari

Astrobin

Ioptron Cube-A
Nikon D5300

Jupiter 37A 135mm f3.5
Nikkor AF-S DX 18-105mm f/3.5-5.6G VR
Nikkor AF-P DX 70-300mm f/4.5-6.3G ED VR
iOptron 1200mm / 90mm MC

J-P

Hei,

Laitan tännekkin, vaikka on ollut esillä kyllä muualla.

Kuvani, yksityiskohta Harsosumusta, sijoittui Astronomy Photographer of the Year 2014 kilpailussa jaetulle kolmannelle sijalle. Kilpailuun osallistui yli 2500 työtä 51 maasta.

Tässä Hesarin juttu sijoituksesta: http://www.hs.fi/tiede/Oululaisen+t%C3%A4htikuvaajan+otos+supernovasta+palkittiin+Britanniassa/a1411014143670

Blogipostaus aiheesta ja kuvan tekniset tiedot: http://www.astroanarchy.blogspot.fi/2014/09/astronomy-photographer-of-year-2014.html




J-P