Kirjoittaja Aihe: SX USB filter wheel  (Luettu 2710 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Lauri Kangas

  • Taivaanvahti
  • Rinnakkaisuniversumi
  • *****
  • Viestejä: 4592
  • Vostok @ #sirius (IRCNet)
SX USB filter wheel
« : 27-02-2017, 14:39:26 »
Käyttelin aikani SX USB filtteripyörää, nyt kun ostin Atik-kameran sisäisellä pyörällä niin pistin SX:n kiertoon. Uudella omistajalla pyörä kuitenkin kärsi yhteysongelmista ja kun perävalotakuu oli vielä voimassa niin piti suorittaa muutama korjausharjoitus.

Pyörä on ihan alkupään sarjaa (sarjanumero 9) ja ostin sen itsekin käytettynä. Ensimmäisellä omistajalla oli myös ollut katkeamisongelmia jotka lopulta oli paikannettu USB-liittimen irronneisiin juotoksiin. Pyörä toimi aina kun kaapeli sai liittimen nojaamaan piirilevyyn oikein.

Ongelma oli korjattu hyppylangoilla ja liitintä tukevalla kuumaliimalla jotka kestivätkin sen ajan kun itse kuvasin ko. pyörällä mutta niidenkin juotokset alkoivat oireilla myynnin jälkeen.

Joten ei muuta kuin turhat hyppylangat pois, tinaimusukka ja kuumailmapuhallin käyttöön ja usb-liitin irti. Tältä näyttää juotospädit tinan ja fluxinjämien puhdistuksen jälkeen.Taivuttelin liittimen kontaktit ja peltisiivekkeet oikeaan asentoon niin että liitin istuu pädeissä aloillaan eikä keiku. Sitten vain reilusti fluxia ja niin laadukkaat pintaliitosjuotokset kuin vain amatööriltä onnistuu.

Nyt pitäisi liittimen pysyä paikallaan ja toimia. Laudan muista juotoksista päätellen SX:llä ollaan itsekin oltu vielä harjoitteluvaiheessa sarjatuotannon tuossa vaiheessa. Ehkäpä uudemmissa pyörissä komponentit juotetaan uunissa, mikä tekisi vähän laadukkaamman jäljen.

Pyörässä on myös sarjaporttiliitin jota olisi voinut käyttää ensiapuna. Onnistuin onkimaan SX:ltä riittävästi ohjeita sopivan kaapelin valmistamiseksi ja teinkin sellaisen, mutta ei lähtenyt kerrasta toimimaan. Tuokin ongelma jäänee sitten selvittämättä kunnes uusitut juotokset hajoavat.  :cool:

Aiemmin syksyllä päivitettiin myös naaviksen kanssa pyörän firmwaret SX:ltä saaduilla ohjeilla ja kavereilta lainatuilla työkaluilla. Likaamalla vähän omia käsiä säästää nopeasti pitkän pennin kun ei tarvitse lähetellä vehkeitä UK:hon korjaukseen/päivitykseen.

Poissa Timo Kuhmonen

  • Moderaattori
  • Rinnakkaisuniversumi
  • *****
  • Viestejä: 3171
Vs: SX USB filter wheel
« Vastaus #1 : 27-02-2017, 15:41:54 »
On tuossa USB liittimessä sentään kaksi juotettavaa "käpälää" jotka pitää liitintä paremmin paikallaan mekaanisesti, jos (tai kun) vääntöä siihen kohdistuu. Jos olisi piirilevyn toiselle puolelle asti menevä liittimen "tukipiikki" - silloin voisi olla vahvimmillaan.

Itse olen joskus kännyköissä nähnyt (tunnetulta valmistajalta) sellaisia tapauksia, että pieni pintaliitosversio micro USB liittimestä (runkoliitin) lähtee johdon mukana puhelimesta irti, kun USB kaapelin irottaa  :cheesy: