Kevyehkö havaintosuoja

Aloittaja J Piira, 31.01.2017, 21:27:57

« edellinen - seuraava »

J Piira

Tuulen puuskat tuntuivat vaikuttavan jalustassani aika paljon. Rakentelin kevyehkön tuuli- , valo-  ja lumisuojan. Rakenne näkyy kuvista. Saa nähdä miten luukut toimivat, kun routa alkaa sulamaan. Jalustaa pitää seuraavaksi talveksi nostaa vähän ylemmäs, jotta pääsee kuvaamaan matalalla olevi kohteita( nyt toimii yli 5 dec-asteen kohteissa) . Jos tuo ylipäätään on pystyssä myrskyjen ja routimisen jälkeen
- Jukka -


mistral

Onko 8-kanttinen aukko aina auki, ja koko rakennus peitetään isolla pressulla?

Nättiä tekoa, puu on hyvä materiaali.

J Piira

Noissa kuvissa näkyy tuo "sateenvarjo" joka nostetaan päälle kun 1 tai 2 luukkua on vielä auki.
- Jukka -

mistral

Varmaan hyvä teltta. Oletko ajatellut keväällä laittaa "telttaköydet" jos ukkospuuska yllättää?

J Piira

Havainto/rakentelusuoja on pysynyt paikoillaan ihan hyvin. Saa nähdä miten käy, kun routa sulaa ja syksyllä taas maa jäätyy. Tuossa kun ei ole mitään pohjustusta.
Halkaisijaltaan suoja on n. 3 metriä. Ihan sopiva jalustan rakenteluvaiheessa. Voisi olla jonkin verran pienempi, jos olisi täysin valmis jalusta. Luukut voisivat olla vähän matalammat ja tuo aukko siten vähän suurempi. Noissa aiemmissa kuvissa olevan "sateenvarjon" tuohon aukkoon olen korvannut hyvin kevyellä rakennelmalla jonka saa paikoilleen ja pois kaikkien luukkujen ollessa kiinni ja sen päälle olen vetänyt ulkopuolelta peitteen.  Suoja on pitänyt sekä lumen että veden ihan hyvin.
Tarvikkeet tuohon ovat maksaneet n. 300 €
- Jukka -

J Piira

Viimeyönä täällä Kuhmossakin oli pilvetöntä ja tarpeeksi pimeää. Kesällä korotin jalustaani n. 20 cm ja eilen sain napasuuntauksen tehdyksi Sharp Capilla tosin kuvaamisesta ei tullut mitään, kun deklinaatiopuolen askelmoottori vain nyki edestakaisin kun yritti ajaa. Testailin yöllä kaapelit ja moottorin ja ne näyttivät toimivan. Onneksi syy oli vain kylmäjuotos kaapeliliittimessä.
Kesän aikana tuo havaintosuojani ei näyttänyt mitenkään hyvältä tuossa pihassa. Tarkoitus on ensi kesänä muuttaa sitä huvimajtyyppiseksi. Muistan nähneeni tällä palstalla jollain sellaisen ihan siistin. Olisi mukava  nähdä siitä kuvia kuulla kokemuksia.
- Jukka -

J Piira

Havaintosuojan ehostaminen on hieman tuonut parannusta esteettisyyteen ja myös käyttö mukavuuteen.
- Jukka -

mistral

Kaunis maja, naamioitu havaintosuoja  :laugh:

Jussi Koponen

Tämä onkin hieman erikoisempi kuvauskoppero, on kyllä komea! Kunpa saisi tuon talon valmiiksi, niin pääsisi omaa koppia päivittelemään ja jatkamaan harrastusta.

J Piira

Huvimaja näyttäisi toimivan ihan hyvin kuvaussuojana ja kattokin on pitänyt vedet ulkopuolella vaikka vähän epäilytti, että tuulella voisi vähän tulla sisällekin. Luukut saa nyt sisäpuolelta auki ja kiinni kohtuulisen helposti. Jalustan tuntipuoli näyttää menevän aivan hienosti  0.4 - 0.7 " tarkkuudella, ja deklinaatiopuolikin melkein aina kun laittaa quidauksen vain toiseen suuntaan tai kokonaan pois.

- Jukka -

wm-x

Hienoa työtä kaimalta! Taisin saada idean juuri omiin luukkuihin sinulta, kiitos kun jaoit.

J Piira

Kuvauskoju avautuu komeaksi kukaksi avaruuteen, kun kaikki luukut on auki.  Luukut toimivat myös tuulensuojana. Avaamiseen menee pari minuuttia. (Ellei ole paksusti lunta katolla). Tarvikkeet  maksoivat 1000-1400 €


- Jukka -

Tikkes

Sulla on kyllä siisti innovaatio tuo astrokukka  :cool:
Celestron C8 SCT XLT
Sky Watcher ESPRIT 100ED SUPER APO
Sky Watcher EQ8
ATIK 314L+ / SBIG ST-8300M /Canon 80D

-Esko

wm-x

Ja bang. Siinä tuli observatorion nimi.