Sään seurantaa 2017

Aloittaja MarkoM, 07.01.2017, 00:47:14

« edellinen - seuraava »

Pekka Lehtelä

#240
Toissa yönä Akaassa vajaat kolme tuntia selkeää ja viime yönä peräti runsas tunti. En ole viitsinyt nostaa edes putkia jäähtymään vaan pitänyt verstaalla. Tarkemmin ajatellen mikroskoopin ostaminen voisi olla ihan hyvä idea...

Pekka

Lisäys:  "Verstaan" koko peräti 2,6x 3,4 metriä...

Pekka Lehtelä

Jouluaaton ja joulupäivän välisenä yönä oli selkeää ja pilvistä vuorotellen aamuneljään saakka jolloin meni kokonaan pilveen. Keli vaihteli niin nopeasti etten putkella viitsinyt alkaa tuikkkimaan niihin selkeisiin kohtiin. Sen jälkeen on sitten ollutkin täysin pilvessä koko ajan mitä nyt kuu näkyi vähän pilviharson läpi viime yönä. Tiukassa on ne selkeät yöt ovat ainakin täällä Akaassa...

Pekka

Pappis

Eipä nämä kelit ole muutenkaan kansalaisia suosineet: Viime vuonna näihin aikoihin ajeltiin lähijärven jäällä autolla. Nyt se jää ei vielä kestä edes uskalikkoa pilkkijää. Yksi rohkea kokeili ja meinasi hukkua.

Pekka Lehtelä

Pitää oikein varmistaa muistikirjasta mutta monesti joulun aikaan olen päässyt putkella tiiraamaan taivaan ihmeitä mutta nyt tuntuu taivas olevan tukossa oikein perusteellisesti.

Pekka

Tane

#244
 Ihme kyllä Joulua vasten yö oli Turun seudulla selkeä. Se alkoi jo aatto yöllä kahden maissa ja jatkui Joulu aamuun aina kahdeksan paikkeille. Aatto yönä joitain pilviä hätäisesti vielä  kiirehti mutta seuraavana jo kirkasta...Kolme vuotta sitten viimeksi oli myös ja muistan siitä kun kuvasin hyvin näkynyttä Jupiteria. Yleensä se joulukuussa vaan sataa. Ja nytkin on täällä tullut vettä niin että jos olisi lunta niin siihen kaaokseen en sano miten olisi käynyt.
Celestron C14,