Cygnus 2017

Aloittaja VeikkoM, 18.12.2016, 16:07:36

« edellinen - seuraava »

Ransu

Vastauksia muutamiin esitettyihin kysymyksiin, pahoittelen viivettä, työasiat on viime aikoina tahtoneet haitata harrastusta.

Käytössämme olevassa keittiötilassa on iso jääkaappi lisäksi toisessa majoitusrakennuksessa on toinen vastaava keittiötila ja isossa kodassa on myös vastaava iso jääkaappi.

Samaan aikaan tuolla ei ilmeisesti ole muita, viime vuoden puolella joku porukka ilmeisesti oli vielä varauslistassa perjantaihin asti, mutta tutustumiskeikalla saadun tiedon mukaan muita ei olisi samaan aikaan. Eli tähtiharrastajan tyypillisiä tapoja voi vapaasti noudattaa.

Asuntovaunuille ja autoille on sähkötolpat parkkipaikalla.

Linja-auto tulee perille asti rakennuksen pihaan, joten tuokin on kunnossa.

Naisille ja miehille on omat saunat+pesutilat ja pukuhuoneet.

Tilat luonnollisesti ovat savuttomia, ja tupakointipaikka on parkkipaikan vieressä.Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/

monni

Kuulostaa aivan mahtavalta, homma hanskassa. Siellä nähdään.
https://www.facebook.com/monni

"En ole tähtitieteen tohtori mutta voin vilkaista."

VeikkoM

Cygnus-sivuille on tullut nyt lisätietoa:

- sisä- ja leirintämajoituksesta
- järjestetystä ja omatoimiruokailusta
- liikenneyhteyksistä

Ohjelma on edelleen suunnittelu- ja kokoamisvaiheessa, ja sitä täydennetään koko ajan uusien ohjelmanumeroiden varmistuessa, joten kannattaa aika ajoin seurata sivustoa.

Ilmoittautumistilanne tänään: 36 osallistujaa.
Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät

Mellon

Jos jotakuta kiinnostaa, olen vapaaehtoinen läpättänään jossain klo 11-21 pe-su -akselilla uudestaan Taivaanvahdista, säätiedoista ja anturidatasta.

VeikkoM

Harrastusryhmille, yhdistyksille ja yksittäisille harrastajille:


Hyvä harrastusaktiivi!

Cygnus-kesätapahtuma haluaa tarjota osallistujilleen monipuolisen kuvan suomalaisesta tähtiharrastuksesta. Niinpä, olit sitten Ursan harrastusryhmän vastuuaktiivi, tähtiyhdistyksen edustaja tai yksittäinen harrastaja, otamme mielellään vastaan ohjelmatarjouksia. Cygnus antaa mahdollisuuden Ursan ryhmille tarjota vuosittaista kasvokkain toimintaa, yhdistyksille kertoa toiminnastaan ja harrastajille tuoda esille osaamistaan vuoden suurimmassa harrastajatapaamisessa.

Etsimme viidenlaisia aktiviteetteja, josta voit/voitte valita:

1) perinteiset esitelmät ja työpajat
- noin 30-45 min esitelmät
- työpajat, joissa kuulijat osallistuvat aktiivisemmin

2) lyhyt esitykset
- naseva 15 min esittely jostain aihepiiristä

3) pikaesitykset
- 5 min puhetta, maksimissa pari kalvoa + 3-5 min kysymyksiä
- erityisesti yhdistyksiltä toivomme kuulumisia pikaesityksinä

4) esittelypiste basaariin
- lauantaiaamupäivänä on esittelypisteiden basaari/messut (n. 1,5 h)
- piste voi olla esim. työpaja, laite-esittely, havaintopiste (simuloitu tai päiväkohde), tietokonedemo, ideointipiste, asiantuntija vastaa -tiski tai vain paikka, jossa voi rupatella jostain aiheesta
- jos saatte pari kaveria pisteelle, niin toinen pystyy vuorollaan kiertelemään basaarissa
- tähän toivomme erityisesti osanottajia

5) näytteille asetettavaa
- jotain seinälle asetettavaa tai tietokoneella pyörivää, johon osallistujat voivat omalla ajalla tutustua
- perinteinen myyntipöytä on tulossa myös


Ota mahdollisimman pian yhteys järjestelytiimiin (c2017@ursa.fi). Parhaat ohjelmapaikat menevät nopeasti.

PS. Tervetuloa sankoin joukon kesätapahtumaan! Älkää unohtako ilmoittautua (www.ursa.fi/cygnus).Kesäterveisin,
Cygnus-tiimin ja
Ursan harrastustoimikunnan
puolesta
Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät

VeikkoM

Cygnuksen ilmoittautumisen aikaraja lähestyy.  Vielä pari viikkoa aikaa. Toivomme ilmoittautumisia 10.7. mennessä.  Tämänkin jälkeen ilmoittautuminen saattaa vielä onnistua, mutta majoitustilojen saaminen ainakin oman toiveen mukaisesti voi olla vaikeampaa. Majoitustilaa on vielä jäljellä jonkun verran.

Päiväkäynnille voi toki tulla ilman ennakkoilmoittautumista, mutta ruokailujen varmistamiseksi kannattaa silloinkin ilmoittua ennakkoon.

Tähän mennessä ilmoittautuneita on jo 70. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: www.ursa.fi/cygnus.
Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät

VeikkoM

Cygnuksen ohjelmaan on tullut runsaasti täydennyksiä ja ohjelma-aikojen varmistuksia. Lisää täydennyksiä on vielä tulossa. Myös muutokset ovat vielä mahdollista. Tiedotamme näistä lisää.

Voitte vielä myös itse tarjota ohjelmaa Cygnukselle. Erityisesti lauantaiaamupäivän basaarissa voi esitellä omia laitteitaan ja projektejaan.

Ohjelman löydätte sivulta https://www.ursa.fi/harrastus/cygnus/c2017/ohjelma.html sekä sen alla olevilta päiväkohtaisilta sivuilta.

Rajamuseo

Tutustumiskäynti Rajamuseoon on aikaistunut museon aukioloaikojen vuoksi torstaina jaksolle klo 14-16. Museo on toki omatoimikävöijille auki perjantaina 13-16 ja lauantaina 12-18. Matkaa Päivärannasta museolle on 3 km.
http://www.raja.fi/rajavartiolaitos/historia_perinteet_ja_museotoiminta/rajamuseo

Osallistu installaation tekemiseen!

Rakennamme lauantai-iltayöstä tähtien H-R-diagrammia kuvaavan installaation värillisistä lasipurkeista ja kynttilöistä. Jokainen voi osallistua tämän tekemiseen. Nyt on hyvä hetki panna syrjään muutama erikokoinen lasipurkki pienistä isoihin tölkkeihin sekä jokunen kynttilä tai tuikku, sekä tuoda ne mukanaan Cygnukselle. 

Purkit ja tuikut voivat olla valmiiksi värillisiä tai maalattuina tähtien spektriväreihin punainen, oranssi, keltainen, vaaleankeltainen, valkoinen, sinertävä. Huomioi kääpiöt ja jättiläiset. Tai sitten ihan kirkasta lasia. Maalaamme niitä lauantaiaamun basaarissa ja illalla saunoja odotellessa. 

Itse installaatio kootaan lauantai-iltayöstä Cygnus 30 -esitelmän jälkeen. Installaation vastuuhenkilöinä ja ideoijina toimivat Juha Ojanperä ja Linda Laakso. Kaikki mukaan osallistumaan!

Kirpputori

Cygnukselle on tulossa taas perinteinen myynti- ja kierrätyspöytä. Nyt kannattaa katsella varastojaan ja varata esille harrastustarvikkeita, joita haluaa myydä tai antaa eteenpäin.

Sadan raja lähestyy

Ilmoittautuminen on täydessä vauhdissaan. Sadan ennakkoilmoittautuneen raja mennee rikki lähipäivinä. Myöhemmin ilmoittautuvat päiväkävijät huomioiden Cygnukselle odotetaan vähintään 120 osallistujaa.Cygnus-tiimin puolesta
Veikko Mäkelä
Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät

VeikkoM

#37
Ilmoittautumisaikaa on Cygnukselle on jatkettu.   Ateria- ja majoituspalveluita, voi varata alustavasti vielä 17.7. asti.

Sisämajoitustilaa on vielä melko runsaasti jäljellä.  Ruokailujakin on mahdollista vielä ostaa.

Myös leirintämajoittujille+omatoimiruokailijoille ennakkoilmoittautuminen ja -maksaminen on suotavaa.  Tämä vähentää käteisrahan liikuttelua tapahtumassa ja pystymme myös tuottamaan nimikortit osallistujille.

Jos maksu verkkokaupassa jää alle 15 euroon, ilmoittautumista ei ole välttämättä tarpeellista tehdä verkkokaupassa, vaan riittää lyhyt ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen c2017 ät ursa.fi.
Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät

VeikkoM

ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYI  17.7. sisämajoituksen ja aterioiden osalta.

Palveluita saattaa kuitenkin olla saatavilla. Ennen verkkokaupassa maksamista tiedustele palveluiden saatavuutta osoitteesta c2017 ät ursa.fi

Tätä kirjoitettaessa 20.7. oli vielä sisäpaikkoja kahden hengen huoneissa ja muutama neljän hengen huoneessa.

Huom! Ilmoittautumisia ilman sisämajoitusta ja aterioita voi edelleen tehdä verkkokauppaan. Alle 15 euron maksut voi halutessaan suorittaa käteisellä tai kortilla myös paikan päällä. 

Ennakkoilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen c2017 ät ursa.fi on kuitenkin suotavaa.
Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät

VeikkoM

Enää viikko aikaa kesätapahtumaamme. Ennakkoilmoittautuneiden määrä on kivunnut 117:ään. Se kasvanee myöhäiset ilmoittautujat mukaan lukien yli 130:een.  Tapahtumaan on tulossa vieraita myös Thaimaasta sekä Pietarista Venäjältä.

Ohjelmasta

Ohjelma on edelleen täydentynyt ja tarkentunut. Pieniä muutoksia ja täydennyksiä ohjelmaan on vielä odotettavissa, joten tarkasta viimeisin tilanne verkkosivuilta: https://www.ursa.fi/harrastus/cygnus/c2017/ohjelma.html. Ohjelmalohkojen sisällä esitysten tarkkoja aikoja ei ilmoiteta, koska ohjelmaan on jätetty joustoa.

Muista erikoisohjelmat:

  • Lauantain basaariin on tulossa useita esittelypisteitä, mutta jos haluat esitellä omaa laitettasi tai aikaansaannostasi, se onnistuu basaarissa. Voit avustaa myös ryhmiä basaaripisteissä. Jos sinulla on Auringon katseluun soveltuvia laitteita, Aurinko-ryhmä kaipaa lisää laitteita basaaripisteeseensä.
  • Yhdistykset voivat kertoa lyhyesti jostain uutuudesta sunnuntain yhdistyskuulumisissa.
  • Joukkoistaminen on päivän sana: Tule mukaan tekemään installaatiota H-R-diagrammista lauantai-iltayöstä. Tuo mukanasi muutama lasipurkki ja tuikku/kynttilä.
  • Osallistujat voivat omatoimisesti kiertää aurinkokuntakierroksen.
  • Voit tuoda myös jotain näytteille, varaamme näyttelytilaa.
  • Kierrätys- ja kirpputoripöytä tulee infopisteen läheisyyteen.
Erikoisohjelmista on oma sivunsa:
https://www.ursa.fi/harrastus/cygnus/c2017/ohjelma/erikoisohjelmat.html

Ilmoittautuneiden lista

Osa on ehtinyt kysellä ilmoittautuneiden listaa. Sitä ei julkaista tietosuojasyistä. Yksityisyyden suojaan, varsinkin verkkosivuilla, on suhtauduttava nykyään yhä huolellisemmin. Vaikka listoja on julkaistu aiemmin, emme ole ehtineet selvittää asiaan liittyviä uusia vaatimuksia tarkemmin, minkä vuoksi on parempi olla laittamatta listaa julkisesti näkyville.

Pelisäännöistä

Kaikkihan haluamme tehdä Cygnuksesta mukavan kesätapahtuman. Huomioimme myös, että paikalle tulee lapsiperheitä. Näin muistutettakoon muutamasta yksinkertaisesta pelisäännöstä:

  • Hiljaisuus majoitus- ja leirintäalueilla ja läheisyydessä klo 00-07. Vältetään kovaa ääntä muuallakin.
  • Tupakointi vain sille osoitetussa paikassa. Tupakantumpit niille varattuun astiaan.
  • Alkoholin käyttö kohtuuden rajoissa häiriötä tuottamatta. Saunan pesu- ja löylytilat rauhoitetaan juomilta.
  • Roskat roskiksiin sekä pullot ja tölkit palautuspisteisiin.
https://www.ursa.fi/harrastus/cygnus/c2017/pelisaannot-ja-muistilista.html

Lisätietoja

www.ursa.fi/cygnus
c2017 ät ursa.fi


Tervetuloa Imatralle!

Cygnus-tiimin puolesta
Veikko Mäkelä
Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät

VeikkoM

Cygnuksen ohjelmaa on edelleen täydennetty ja tarkennettu. Erikoisohjelmien sivulla myös hiukan lisää lauantaiaamupäivän basaarista.

Ursan kirjoja on pieni valikoima myynnissä Cygnuksella, mm. uutuuskirjoja.

Ennakkoilmoittautuneiden määrä on tällä hetkellä 117.  Majoitus ja ateriapalveluita on vielä saatavilla matti- ja maijamyöhäisille.
Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät

VeikkoM

Hyvä Cygnuksen osallistuja!

Seuraavassa vielä muutamia viime hetken tiedotteita.

Ohjelma

Ohjelmaan tullut vielä viime hetken täsmennyksiä. Täydennyksiä ja täsmennyksiä saattaa vielä tulla. Seuraa tiedotusta verkkosivuilla ja tapahtumapaikalla.

Ohjelmalohkot ovat saatavissa Google-kalenterissa. Voit myös kopioida niitä omaan kalenterisovellukseen. Linkit ohjelmasivulla.

https://www.ursa.fi/harrastus/cygnus/c2017/ohjelma.html


Karttoja

Alueen kartta ja rakennusten kerroskartat löytyvät verkkosivuilta. Nämä toki ovat nähtävissä myös paikan päällä infossa.

https://www.ursa.fi/harrastus/cygnus/c2017/yleista/alue-ja-kerroskartat.html

Kirjamyynti

Rajoitettu valikoima Ursan kirjoja, mm. uutuuksia, on myynnissä jäsenhintaan Cygnuksen infossa. Cygnuksella voit maksaa käteisellä sekä maksukorteilla määrättyinä aikoina.

Säännöt ja muistilista

Muistathan pelisäännöt, kirpputorin ja installaation.

https://www.ursa.fi/harrastus/cygnus/c2017/pelisaannot-ja-muistilista.html

Muuta

Ennakkoilmoittautuneiden määrä ulkopuoliset luennoitsijat mukaan lukien on tällä hetkellä 122.

Tämän hetken sääennusteet lupaavat Imatralle lämmintä, lähes hellelukemia. Sadetta saattaa tulla perjantaina tai lauantaina. 

Ennuste elää kuitenkin päivittäin. 


Lisätietoja

www.ursa.fi/cygnus
c2017 @ ursa.fi


Tervetuloa Imatralle!


Cygnus-tiimin puolesta
Veikko Mäkelä
Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät

zarhan

Kuinka myöhään vastaanotossa on päivystystä? Luultavasti saavumme torstai-iltana melko myöhään ja siinä vaiheessa haluamme luonnollisestikin päästä majoitustiloihin.

VeikkoM

Emme ole vielä päättäneet, millä kelloajoilla pidämme infoa auki, mutta infopisteeseen laitamme puhelinnumeron, johon voi ottaa yhteyttä, jos paikalla ei ole ketään.  Eiköhän info ole auki ainakin Harri Haukan esitelmän ajan.

Jos tulette vielä torstain puolella, eikä mene perjantain aamuyöhön, niin ei liene mitään ongelmaa.  Varmaan joku meistä on suhteellisen myöhään valveilla.  Tarvittaessa matkalta voi soitella vaikkapa meikäläiselle (numero lienee tiedossa), niin osaamme varautua, jos sattuu menemään myöhään.

Päivärannassa on henkilökuntaa vain klo 22 asti, mutta osallistujien vastaanotto on Cygnus-tiimin vastuulla.  Muutenkaan ei ole homma ihan hotellimeininkiä.

Olemme sijoitelleet porukan huoneisiin ja ilmoittaneet huonekartan talon henkilökunnalle. Vuoteet on kuulemma valmiiksi pedattuna ja pyyhkeet ymmärtääkseni huoneissa.   Paitsi niille, jotka ovat ilmoittautuneet nyt jälkijunassa.
Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät

Jorma Koski

Ursan Cygnus 2017 kesäleiri oli mainiossa paikassa ja järjestelyt olivat erittäin onnistuneet, kiitos kaikille yhteisen ilon tuottajille!

Tuolla yhteiskuva lauantailta:

http://www.ursa.fi/~koski/cygnus/c17/rk.html

Lisää kuvia tulossa hienon tapahtuman vaiheista tulossa...
(kun olen voittanut eräitä teknisiä ongelmia)
Jorma Koski "Respondeo veritatem profunda"
Twitter
Facebook