Cygnus 2018 -tapahtumalle järjestäjää

Aloittaja VeikkoM, 21.08.2017, 23:40:42

« edellinen - seuraava »

VeikkoM

Ursa etsii yhteistyökumppania tähtiharrastajien Cygnus-kesätapahtumalle vuodeksi 2018.

Cygnus on vuodesta 1987 tähtitieteen harrastajille järjestetty kesätapaaminen, jonka järjestelyistä vastaa Ursa yhteistyössä paikallisen tähtiyhdistyksen tai harrastusyhteisön kanssa. Tapaaminen on koonnut vuosittain noin 100-150 osallistujaa. Tapahtuma-aika on vakiintunut jaksolle heinäkuun puolenvälistä elokuun ensimmäiselle viikolle.

Tapahtumapaikan valinnassa on hyvä huomioida vaadittava kapasiteetti. Tosin vain osa yöpyy tai ruokailee paikalla. Tapahtuman osanottajat arvostavat valinnanvaraa: mahdollisuutta sisä- tai leirintämajoitukseen sekä järjestettyä tai omatoimista ruokailua. Kuntien, seurakuntien ja järjestöjen tarjoamat leirikeskukset on todettu aikojen kuluessa toimivimmiksi, joustavimmiksi ja hinnoiltaan sopivimmiksi paikoiksi. Kaupalliset palveluntarjoajat hinnoittelevat itsensä helposti ulos pakettihintoineen ja rajoituksineen.

Aiempia tilastoja kävijämääristä, hinnoista ja palvelujen käyttäjistä on saatavissa Ursan harrastustoimikunnalta. 

Ursa pystyy antamaan rajoitettua taloudellista tukea vuokriin ja joihinkin järjestelykuluihin. Osa kuluista katetaan osallistujilta perittävin maksuin. Tavoitteena on, ettei paikalliselle järjestäjälle tule tappiota tapahtuman järjestämisestä.

Jos yhdistyksesi tai muu harrastusyhteisösi on kiinnostunut toimimaan paikallisena järjestäjänä, pyydämme yhteydenottoja osoitteeseen harrastustoimintakunta [ät] ursa.fi syyskuun loppuun mennessä. Kerro viestissä myös, millaista paikkaa olette alustavasti kaavailleet ja kuinka suuri järjestelyryhmä teillä on suunnilleen tulossa.

Lisätietoja aiemmista Cygnus-tapahtumista löytyy sivulta www.ursa.fi/cygnus.


Terveisin
Ursan harrastustoimikunta
Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät