forum.astronomie.de

Aloittaja erska, 01.11.2016, 15:56:49

« edellinen - seuraava »

erska

Tulipa kokeiltua käytetyn okulaarin ostamista Saksasta. Markkinapaikka oli

http://forum.astronomie.de/phpapps/ubbthreads/index.php

Sama paikka on mainittu foorumilla hätäisesti aiemminkin.

http://foorumi.avaruus.fi/index.php?topic=8133.0

Ostettua tuli lähes uusi Baaderin Eudiascopic 35mm postikuluineen mukavaan hintaan 86 €. Uutena vastaavat olleet 149 € + toimituskulut. Maksu sovittiin tilisiirtona ja posti toi Saksasta paketin 3 päivässä. Okulaari todella hyvässä kunnossa, myyjän kuvaus ollut todenmukainen. Työmatkalla nyt, joten kuvia en itse okulaarista saa...

Tuolla foorumilla hyvänä puolena se, että myyjistä näkee samaan tapaan tietoja ja käyttäjähistoriaa kuten täälläkin, vrt. astrobuysell, jossa myyjät ovat varsin anonyymilla asteella liikkeellä. Kyseisen myyjän tili oli perustettu 2002 ja viestejä palvelussa 2000+, jotka vaikuttivat huonolla saksan taidolla ihan aidoilta kommenteilta. Tuon perusteella uskalsin luottaa kuvauksen todenperäisyyteen ja kohtuullisen pienen rahasumman ollessa kyseessä ottaa riskin transaktion rehellisestä toteutumisesta.

Hankalin puoli oli kommunikointi, mutta omalla peruskoulun lyhyen saksan muistikuvilla ja Google Translatorilla riittävä yhteisymmärrys saavutettiin ja kauppa sovittua.  :azn:

Myynti-ilmoitukset löytyvät tuolta Aktive themen välilehdeltä ja myynti-ilmoituksen tunnistaa luokittelusta Biete. Otsikot jo kertovat melko paljon. Tuolla tosin pyörii paljon TS:n APM:n ja muiden kauppojenkin mainoksia, mutta myös siis yksityisiä ilmoittajia. Tuonne rekisteröityminen voisi helpottaa kaupankäyntiä myös.
"Parempi on riittävän hyvän pahin vihollinen!"

LOMO Astele 133.5
Bresser/LZOS MC Rubinar 10/1000
Messier MON 2