Linnunrata

Aloittaja Lauri Kangas, 12.09.2007, 18:59:56

« edellinen - seuraava »

wm-x

Sen verran osaan vastata että flätin värillä ei ole väliä koska se on kameran aikaansaama valkotasapaino. Raw kuvana kuvaat varmasti jolloin ei ole merkitystä kuvan värillä otto vaiheessa.

Linssin huurteisuus voisi aiheuttaa sen sinisyyden(millä ei väliä) ja myöskin epätasaiset flätit.

Darkkeja en ole enää itse ottanut kun täällä taitanut viisammat todeta niiden olevan turhia. Bias ja flät riittää.

Kannattaa koittaa linssikorjausta photarissa saat vähän parempaa piirtoa. Tai miksi ei PI jos sieltä sellainen löytyy..

einari

Sinisiä ne flätit mullakin on.
Ja laajoihin kuviin helposti jää epätasaisuutta fläteistä huolimatta - valosaaste tekee tämän.
Darkit tosiaan voi jättää pois ja koska bias on hyvin lähellä flät darkkia niin jälkimmäinenkin.
___
Tapio

eehy

Coloradossa näkyy vielä linnunradan keskusta kotvasen auringonlaskun jälkeen. Tässä pari kuvaa 85mm opiskalla (Samyang F1.4 himmennetty F2.8)  Lagoon-nebulan alueelta ja Sagittariuksen tähtipilvestä, kalustona Canon 60Da ja Astrotrac-ohjaus. Kolmantena vielä laaja-laisempi 14mmF2.8 kuva Joutsenesta. Kuvatiedostojen nimessä tarkempia tietoja. Varsin miellyttävät kuvausolosuhteet lännenmiehillä on täällä Boulderissa, lämmintä ja aurinkoista keliä riittää.

eehy

Tässä vielä pari kuvaa laskemassa olevasta linnunradasta.

VeijoT

Hienosti on eehyn kuviin tullu näkyviin linunradan sumupilvet.

Minä kuvasin linnunradan sumuja kahdella kameralla samaan aikaa Artjärven tähtikalliolla. Ensimmäinen 11-12 päivän välinen yö valvotti aina neljään asti kun oli selkeää ja pimeä taivas.

Lisää Artjärvellä kuvattuja sumu kuvia on tuossa linkissä, hieman piti kiirettä, eikä yhdelle kohteelle jäänyt paljon aikaa. Täytyy myöhemmin keskittyä harvempiin kohteisiin.

http://avaruus.kuvat.fi/Avaruuskuvat/2015/Artjarvi_12-9-2015/index.html

Veijo T



Tässä Suomessa näkyvää linnunradan alinta osaa, siellä on myös tuo Lagoon Nebula, joka hyvin harvoin on kunnolla Suomesta kuvattavissa, siellä on aina yleensä pilviä tai valosaastetta. Mutta Artjärven tähtikallion kuvaustasanteelta tuota pystyi noin tunnin verran valottelemaan vaalealta taivaalta. ( Eehyn kuvissa tuolla ylempänä se näkyy hyvin, kun on parempi näkymä etelän taivaalle )



Timpe

Muiden jatkoksi jo elokuun 10. illan kuva Linnunradasta eli käsittelyjono edistyy täällä kovin hitaasti.
Canon EOS 5D Mk3 + 24-70/2.8@f3.2, 40 s valotuksia 15 kpl = yht. 10min, ISO1600. SkyWatcher Adventurer seurantajalustana.



Yllättävän hyvä piirto tällä kertaa tuosta zoomista eli linssielementit loksahtelivat kerrankin kohdalleen zoomista (nyt 25mm polttovälille). Kannattaa niksauttaa kuva suureksi selaimen ikkunassa (kuvan leveys 1920px), niin pääsee vierittämään helposti ylös-alas Full HD näytöllä.
- Timo Inkinen

CSB

#66
Kokeiliin eilen Akaassa uusi Canon 100D + Nikon 18mm. 38x1min, uskomaton kaunis niin  kauan kun pilvet olivat pois.

PS: Sorry, oli 18mm Nikon ei 15

VeijoT

Eilen 20 päivä syykuuta oli selkeää, joten kokeilinpa huvikseni kuvata linnunrataa myös modaamattomalla kameralla.
Edit: Kamera olikin Sony A7S ( ihmettelinkin kuvaa käsitellessäni että mites tuo punainen tuolta noin nousee, mukana oli myös UHC suodin.)

Kuvan vasemassa reunassa kirkkain tähti on Altair. Sekä oikeassa reunassa näkyy avoin tähtijoukko  IC 4756.

Tämän jälkeen yritin kuvata Plutoa Canon 6D.llä, mutta en saanut sitä 1000mm MTO.lla näkyviin, parvekkeen kaide oli pahasti putken edessä.

Veijo T






Mauno

Hei
Olen vasta aloittamassa tähtikuvausta. Sain aloittelijan moukantuurilla viime lauantaina linnunratakuvaan galaksin.
Suuntasin kaukoputken päälle kiinnitetyn kameran summassa ylöspäi kohti linnunrataa.
Olin oikeastaan kuvaamassa Andromeraa, kun pilvet peittivät sen. Näyttää että myös linnunratakuvassa on alareunassa pilviä.
Ja sitten se aloittelijan tyhmä kysymys: Mikähän tuo alareunassa näkyvä galaksi mahtaa olla?

-Mauno

tila

Kyllä se Andromera on, jotenka onnittelut, siitä se lähtee.
Teppo Laitinen

Mauno

Kuvasin Andromedan samana iltana 200x1000mm peilikaukoputken läpi.
En vain oikein itse uskonut että laajakulmakuvassa olisi ollut sama galaksi.

Kiitos kannustuksesta!

Perola

On tämä vain hurmaava harrastus. Ensimmäiset tähtikuvaussessiot ovat takana ja tein kyllä tasan kaiken väärin, mutta silti oli hauskaa. 1200D-kamerani oli kiinnitetty Halpa-Hallin 10 euron jalustaan eikä kunnon tarkennustakaan oltu tehty, vaan muuttelin sitä sitten lennosta jäljen mukaan. Objektiivina toimi kameran mukana tullut 18-55mm 5.6, tai "Pirkka-Deluxe" kuten sitä itse kutsun. Kun sitten viikon päästä pääsin kotiin kuvia katselemaan, DSS tiesi piruilla minulle offsettien, darkkien, flättien ja taidon puutteesta, eikä niitä kameran kotiin jäämisen takia ollut mahdollisuus säätääkään, mutta se ei intoa lannistanut. Kuvat läjään ja sain huomata että ei h*lvetti, siellähän näkyy tähtiä! Kuva paint.nettiin ja käyrien säätöä täysin sen suurempaa ymmärrystä ja kaikenlaisia mielivaltaisia kokeiluja, kunnes huomasin, että tämä on se vaihe mihin saa kyllä uppoamaan aikaa. Useat eri säädöt näyttivät "hyvältä", mutta eri tavalla. Se lienee sitten katsojan silmässä mistä tykkää. Tässä tuo lopullinen oksennukseni siis on!

Into piukeana mökille ensi viikonloppuna kuvailemaan lisää :).

ps. Sori pienestä koosta, en ehtinyt sen kummemmin kokeilemaan millä tiedostomuodolla saan kuvan vielä pysymään kohtalaisen suurena ilman että se menee yli tuon 400 kilotavun.

Oskari

Ihan hyvä kuva.

Lainaus käyttäjältä: Perola - 28.10.2015, 08:57:29
ps. Sori pienestä koosta, en ehtinyt sen kummemmin kokeilemaan millä tiedostomuodolla saan kuvan vielä pysymään kohtalaisen suurena ilman että se menee yli tuon 400 kilotavun.
Tiedostomuoto on jo ihan oikein. Lisää pakkausta vaan kuvankäsittelyohjelmassa, niin saa suurempana tuohon tiedostokokoon.
Oskari Syynimaa

SW 350P GoTo Flextube - Nikon D750 - ASI290MM