Meteoroidi pohjois amerikka sumun läpi

Aloittaja akj, 31.08.2016, 17:25:00

« edellinen - seuraava »

akj

Hauska yksityiskohta !

Eilen kun kuvasin Pelikaani sumua niin yksittäisen framen kohdalla oikeassa alanurkassa näyttäisi siltä ikään kuin meteoroidi lävistäisi pohjois amerikan sumun. Lennossa näkyy kaksi kirkastumaa meteoroidin tuhoutuessa ilmakehässä. Kuvaa on voimakkaasti venytetty. Vai lieneekö käynnissä tähtien välinen sota kaukana galaksissamme!!

Ari

Ari Jokinen
- Takahashi Mewlon-210

pnuu

Sanoisin molempia satelliiteiksi. Missä kuvattu ja mihin aikaan (niin tarkkaan kuin vain ajan saa selville)? Voisin katsoa mitä siellä on viipottanut.
Panu Lahtinen
"You haven't really been anywhere until you've got back home",
Twoflower in "The Light Fantastic"

akj

Jep, voi hyvinkin olla satelliitteja.

Kuvan päättymisajankohta on 22:41 ja oli 240 sekunnin valotus eli jossain aikavälillä tuosta neljä minuuttia takaisinpäin.
Paikka: 60.494194, 25.127202

Ari
Ari Jokinen
- Takahashi Mewlon-210

pnuu

Tuo kuvassasi ylempänä oleva löytyi. Kyseessä on Cosmos 444 (1971-086A). Ainut pieni kauneusvirhe on, että ajoitus heittää vähintään 7 ja enintään 11 minuuttia. Kiertorataelementit ovat kuvaan nähden noin 3 päivää vanhoja, mutta aivan noin suurta virhettä ei kuitenkaan pitäisi niissä olla.

Hetken meni ihmetellessä, että missä tuo viirun kohdalla oleva tähti on, kun ei mistään kuvista sitä löytänyt, mutta sehän on tuon satelliitin oma tuikahdus eikä mikään tähti :-D

Liitteen kuvassa tuo ympyröity tähti on P-A:n keskellä Meksikonlahdesta pohjoiseen oleva HR 8035, joka jää vähän hieman kuvasi ulkopuolelle. Ainoat liitteessä näkyistä tähdistä kuva-alassasi ovat nuo pelikaanin kaksi kirkkainta tähteä, HR 7984 ja HR 8001.
Panu Lahtinen
"You haven't really been anywhere until you've got back home",
Twoflower in "The Light Fantastic"

akj

Sitä "tähteä" luulinkin meteoroidin pirstaloitumiseksi ja että jäi jäljelle jotakin joka jatkoi vielä matkaansa, mutta totuus olikin ihan jotain muuta.

Thx !!!

Ari
Ari Jokinen
- Takahashi Mewlon-210

Astronautiskelija

Saan erinomaisen  vastaavuuden satelliiteilla Iridium 920 (1997-034C, vihreä viiva) ja Worldview 2 (2009-055A, sininen viiva).  Ovat menneet kuvakentän yli n. kolmen minuutin välein. Vertailun vuoksi Kosmos 444 punaisella. Kuva on kierretty samaan asentoon kuin alkuperäinen havainto. Lähellä keskikohtaa näkyvät ympyrät eivät liity tapauksen.

The sky appears so steady fixed and stable as we look at it - but only if we do not look too hard. James B Kaler, Stars and Their Spectra
Clayhole Observatory
Twitter | Vimeo