NGC 1499, California Nebula

Aloittaja Cith, 08.09.2007, 15:56:13

« edellinen - seuraava »

Urpo

Ehdin ottaa vain yhden kuvan ko. kohteesta ja kun kuvasin kahdella kameralla yhtäaikaa niin pääsi kalusto heilumaan ennenkuin kerkisin seuraamaan kaukoputkesta. Jalustat ja seurantalaitteet on omatekoisia ja eipä paljos saa henkittääkkään sinne päin kun laitteet heiluu.

UH.
Urpo H.

Vesa Kankare

Ja tällaiselta Kalifornia näyttää meidän takapihalta:



Valotusta H-alfa (7nm) suotimella 2,5h 15min pätkissä. Atik4000LE+SWED80 Vixen GP-D2 kyydissä.
Vesku
www.vkastronomy.com

Lauri Kangas

Missähän ulkoavaruudessa sun piha on, kun meidän pihalta se näyttää paljon rumemmalta..

Vesa Kankare

#33
Lainaus käyttäjältä: Lauri Kangas - 30.10.2009, 23:09:04
Missähän ulkoavaruudessa sun piha on, kun meidän pihalta se näyttää paljon rumemmalta..
_________  :wink:
Vesku
www.vkastronomy.com

J-P

Hienoa työtä kerrassaan!

J-P

Vesa Kankare

#35
Projekti jatkuu... Suomen tähtikuvaussäät on kyllä mahtavat. Yksi kanava kuukaudessa tahtiin tän kuvan saakin sitten jo melkein jouluksi valmiiksi...



Lisätty neljä tuntia OIII signaalia. Darkit ei ole vielä ihan kohdallaan ja käsittely on tehty pikkasen hutiloiden, amp glow lähti yläkulmasta kloonityökalulla.. sorry puristeille... EDIT: Darkit korjattu.

Sovelsin kokeilumielessä kuitenkin OIII kanavaan hieman toisenlaista tähdenpoistomenetelmää ja tuntui jäävän enemmän yksityiskohtia tähdettömään kuvaan. Luminanssiin lisätessä tästä on etua.Idea löytyi netistä (hukku linkki, mutta täytyy kaivaa se esiin vielä). Homma meni siten, että ensin poistetaan tähdet karkeasti Dust & Scratchesillä. Tämä tähdetön sumukuva vähennetään alkuperäisestä niin, että jää pelkät tähdet. Sitten levelssillä hukataan mahdolliset sumun jämät. Tätä syntynyttä tähtikuvaa käytetään alkuperäiseen kuvaan valintana (Select->Load Selection...). Expandia ja Featheria 2-3 pikseliä. Nyt kohdistetaan valintaan minimum filtteriä ja voila - tähdet ovat kadonneet, mutta tähtien välissä olevaan sumualueeseen ei ole kohdistettu mitään filtteriä! Näin detailit ja lopputuloksen siivous on helpompi hallita.

Perusperiaate siis käsittelyssä Tone Mapping by J-P. Värit on tässä tehty Ken Crafwordin clipping mask menetelmää soveltaen kaksikanavaisena (Punainen ja sinivihreä)
Vesku
www.vkastronomy.com

Pietari


J-P

Aivan loistavaa jälkeä!
Tuota kuvaamaasi menetelmää olen käyttänyt myös. Soveltuu hyvin
mm. niihin mun 3D-kokeiluihin, joissa tähdet jaotellaan tasoille.
Tuota O-III elementtiä ei maailmassa ole kovin moni Kaliforniasumusta kuvannut.

J-P

Vesa Kankare

Nonniiin sain darkit otettua ja amp-glow-be-gone. Nyt käsittelin muutenkin kuvaa vähän huolellisemmin. Päivitin uuden kuvan alkuperäiseen viestiin, voi olla että tarttee F5:ttä päivittyäkseen. Zone Systeemin micro curves säädöt on muuten mieletön työkalu. Sillä saa aika mukavasti yksityiskohtia esiin tämän suhteellisen hailakan sumun keskeltä.
Vesku
www.vkastronomy.com

Cith

#39
Uskomaton kuva Vesalla!

Koetin myös tuota OIII sta mutta ei toivoakaan Canonilla, ainakaan viimeyön kelissä.
-21C , kapula jäässä, putket jäässä, guidetähti hyppi randomilla ruudulla, sormet nippu kohmeisia nakkeja mutta olipahan kirkasta...
Siihen asti kunnes tuuli puski läheisen voimalan savut suoraan päin näköä.




AkiH

Lauri Kangas



Kuvailin vaihteeksi parvekkeelta kun en jaksanut lähteä tähtitornille. Partsi osoittaa luoteeseen mutta nämä pohjoiset kohteet näkyvät. Atik 314L+, Canon EF 85mm f/1.8 @ 2.8, H-alpha 20x4min.

Värit taiottu mustavalkoiseen ruutuun. Alkuperäinen: http://www.ursa.fi/~lkangas/kuvat/100307_kivenlahti/california_20x4min.jpg

Nurinniska Observatory

Kuvasin viime yönä tuota mahdollista planetaarista sumua, ja kyllä sen kirkkain osa sieltä näköjään esiin tulee kun tarpeeksi venyttää. Valotusta 27x10, iso400, kamera modattu Conan 1000d ja teleskooppi N200/1200, ei filttereitä.
Tero Hirvikoski, pääobservaattori
Nurinniskan observatorio
Verttuu, Kankaanpää
http://www.astrobin.com/users/Nurinniska/

naavis

#42
Tässä oma versioni tästä sumusta. Kuvauskerta oli vähän koeluontoinen, tarkoitus oli päästä testaamaan vastamodattu järkkäriä, joten jäin omalle parvekkeelle kuvaamaan kaiken valosaasteen keskelle. Canon EOS 450D, 200/2.8L, ISO800, CLS-suodin, 53x60s. http://users.tkk.fi/~savuori1/astro/2010_11_08-munkkiniemi/ngc1499_53x60s_iteration02.jpg

Edit: Sama vielä vähän maltillisemmin käsiteltynä. http://users.tkk.fi/~savuori1/astro/2010_11_08-munkkiniemi/ngc1499_53x60s_iteration03.jpg

Make

Tässä kuukausi sitten kuvattu Ha-kanava (20x10min). Kuvasin myös SII- ja OIII-kanavat, mutta niiden flatit menivät niin pahasti pieleen, etten saanut niitä kuntoon. Kuvausvälineinä GSO 150/750 newton + SBIG ST-8300M.


Täysi resoluutio TÄÄLLÄ
Markku Kellomäki
Make's Space Station-blogi

DarkSide

Makelta tulossa hurja kuva  :shocked: Olisipa omissa kuvissakin noin terävät tähdet.
Hienolta näyttää Ha-kuva...
Flätit kuntoon, niin saadaan muutkin kanavat esille, kiitos  :grin:

t.Jyrki