Satelliitikolmio?

Aloittaja VVV, 19.03.2016, 22:16:35

« edellinen - seuraava »

VVV

Hei. Ajattelin kysyä täältä eilistä (18.3) näkemääni ilmiötä. Eli ilalla n. 20.15 vilkaisin taivalle ja kiinnitin huomion outoon tähtikuvioon kaakossa vähän Jupiterista oikealle. Siinä oli kolme tähteä jotka muodostivat kärjellään olevan tasasivuisen kolmion. Kirkkaudeltaan vastasivat kohtuukirkasta tähteä. Katsoin sitä hetken ja aprikoin että liikkuko ne? Ja tosiaan ne vaipuivat hiiiiitaasti horisonttia kohti ja sitten katosivat. Ensin alimmainen, sitten ylemmät. Mutta eivät olleet lähelläkään horisonttia kadotessaan. Oliko tuo nyt sellainen kolmen satelliitin ryhmä? Etäisyyttä toisiinsa niillä oli suunnilleen kuun halkaisijan verran.

VeskuP

Itse näin samanlaisen muodostelman muutama vuosi sitten syksyllä, ja kyllä oli sanotaanko omituinen kokemus. Suu jäi auki ja vähän aikaa sai miettiä että mitäs ne nuo olivat?? Vega oli silloin ihan siinä vieressä ja nämä olivat jopa kirkkaampia... Mutta siis kai ne näitä samoja olivat:
https://www.ursa.fi/harrastus/jaostot/tekokuut/satelliitit/erilaisia-taivaan-satelliitteja/satelliittikolmiot.html
Vesa Pennanen

SW 254/1200 Newton, NEQ6 Pro

malx

Hei
Pakko kirjoittaa omastakin kokemuksestani : Joskus 80-luvun puolivälin paikkeilla, elokuun iltana ,  jäimme ihmettelemään taivaalla liikkuvaa valopistekolmiota,joka liikkui hitaasti satelliittimaisella nopeudella yli taivaankannen. Valopisteiden kirkkaudetkin olivat tyypillistä satelliittien valovoimaa vastaavia. Muodostelma oli tasasivuinen kolmio, joka pysyi muuttumattomana koko havainnon ajan, kolmion sivun pituus ehkä 2 x kuun halkaisija.
Tämä jäi meille silloin arvoitukseksi ,osastoon UFOt , mutta ilmeisesti kyseessä oli tuollainen kolmen sateliitin yhteislentoryhmä.

Celest1al Sphere

Moi,

kyllä näitä satelliittikolmioita tunnetaan useampiakin. Itse olen havainnut seuraavat:

Yaogan 16, 13.8.2014 klo 00:26, Turku:



ja NOSS 3-4 (A-C) 29.7.2014 klo 01:51, Turku



Tuo NOSS 3-4:kin on alunperin ollut kolmikko, mutta kolmas satelliitti on jossain vaiheessa tippunut kyydistä.

Terveisin,

Juha

Leo

Alkuperäisessä havainnossa näyttää olleen kyse kiinalaisista Yaogan-satelliiteista. Tällä kertaa asialla olivat Yaogan 17A,B ja C.


pepa

Aikansa ku taivasta kattelee niin  sateliitit näyttävät menevän jossain muodostelmassa, vaikka niillä ei ole mitään tekemistä keskenään.
-PP74- Newton 200/1200, SkyLux 70/700, kiikari Zenith 7*50, kamera Olympus e-p2, Meade 110/800.

pnuu

Lainaus käyttäjältä: pepa - 21.03.2016, 23:04:14
Aikansa ku taivasta kattelee niin  sateliitit näyttävät menevän jossain muodostelmassa, vaikka niillä ei ole mitään tekemistä keskenään.

Tässä tapauksessa on kyseessä kuitenkin ollut ihan oikea kolmikko.
Panu Lahtinen
"You haven't really been anywhere until you've got back home",
Twoflower in "The Light Fantastic"

VVV

Ok.  Näkyivät niin kirkkaana ilmeisesti siksi kun olivat auringon vastapuolella kun painuivat horisonttiin.