Jupiter kaudella 2016

Aloittaja Ari Haavisto, 07.01.2016, 20:57:24

« edellinen - seuraava »

wm-x

Pitkän tauon jälkeen jos tänään koittaisin jupiteria kuvailla. Milläköhän kameralla kannattaa kuvata?  Vaihtoehdot: nikon d5100mod, d5200, altair gp cam mono sekä color versio.

Ccd-cls suodin on, kannattaako se jättää pois?

einari

Altairin GP cameilla.
Eipä se valosaaste planeettakuvausta juuri haittaa joten voi jättää suotimen poiskin. IR cut vaan mukaan yhtälöön jos linssioptiikkaa on käytössä.
___
Tapio

Oskari

Tuli tuota Jupiteriakin eilen kokeiltua kuvata. Eipä tuosta kummoinen tullut, mutta kun on kerran ensimmäinen yritys, niin laitetaan muiden järkytykseksi tänne. Kyllä sen sentään tunnistaa. Pilkun täytyy olla just toisella puolella kun ei kerran näy. :rolleyes: PIPP kadotti tehokkaasti värit, mutta photoshopissa saturaatiota lisäämällä sai jotain esiin. Vihreää piti vähän vähentää. Ens kerralla vähän isommalla putkella sitten. :cool:

30 kuvaa pinossa. Kalustona 114x500 newtoni, 3x barlowi ja Nikon D750.
Oskari Syynimaa

SW 350P GoTo Flextube - Nikon D750 - ASI290MM

VeskuP

Nyt ei tarvitse ainakaan erikseen kirjoitella havaintokertomusta eilisestä. Aivan täysin samat detaljit on näkyvissä kun okulaarissa. Onko se sitten hyvä asia, se on sitten eri juttu. Jostainhan se on lähdettävä liikkeelle :wink: Onko tuo nyt niin huono kuitenkaan, kun ei tuo putkikaan ole koolla pilattu :grin:
Vesa Pennanen

SW 254/1200 Newton, NEQ6 Pro

jperala

Ei ole Oskarin kuvassa mitään hävettävää, juuri kävin kurkkimassa jupiterin suuntaan ja ei sieltä oikein mitään nähnyt, ei ollut kuvattavaa :)
SW 72mm ED Pro refractor + AZ Merlin SynScan GoTo
Bresser Messier AR 102/1000mm
Sky Watcher 76/300mm Dobson

Oskari

No kiitos vaan molemmille. :smiley: Eihän tuolta putkelta ihmeitä voi odottaakkaan. Siksi tuota ei ole tullut aiemmin edes yritettyä. Ajattelin nyt kuitenkin kokeilla kun kuuta olin muutenkin kuvaamassa... :smiley: Samat kaksi vyötä sieltä tosiaan erottuu kun 2x barlowilla ja 8 mm:n okulaarilla. Yhtään kovempaa suurennosta ei visuaalihavainnoinnissa kyllä kärsi. :cheesy:
Oskari Syynimaa

SW 350P GoTo Flextube - Nikon D750 - ASI290MM

henkkac

Jupiterin kuiden yli lennon kuvaus menossa.. :tongue: saa nähdä millaisen animaation saa aikaiseksi. :grin: Huomasin tuossa että tuo Stellarium näyttääkin miltä se Jupiteri näyttää siellä paikan päällä eikä miltä se näkyy maan päällä, kuun varjot on eri kohdassa mitä kaukoputken livekuvassa.

JVO

täppä kohtaan simulate light speed niin pitäisi kuiden paikkojen olla kohdillaan.

wm-x

Aloittelijan ongelmia. En löytänyt koko jupiteria tuolla gpcamilla. Järkkärillä katsoin ensin jupiterin keskelle kuvakenttää ja sen jälkeen asensin gpcamin  paikalleen, mutta ei löytynyt mistään tuon pisteen läheltä. Focus piste on vähän hakusessa gpcamin kanssa. Se myös vaati jatkoja aika paljon joten voi olla optinen linjakin vinossa. Pitää paremmalla ajalla yrittää uudestaan.

einari

Jos fokus on hakusessa niin kannattaa laittaa reippaasti valotusta ja gain tappiin niin heikko donitsi näkyy paremmin.
___
Tapio

Lithos

Tämä kuulostaa hirvittävältä, mutta jos pistät diagonaalin paikoilleen ja etsit niin että on pienipolttovälisen okulaarin keskellä, ja sitten vain laitat gpcamin okulaarin paikalle pitäisi löytyä hyvin. Laatuhävikki on ainakin omissa kokeiluissa ollut mitätön.
Mika Suoperä
Peilikaukoputket:
Sky-Watcher Explorer 200P, TAL-2M, Sky-Watcher Explorer 130PM
Linssikaukoputket:
Bresser Messier r102l, Celetron NexStar 102 SLT, Celestron 80ED
Jalustat:
2x EQ5, AZ4, HEQ5 Pro

kjj

Mä teen usein noin, mutta poistan okulaarin diagonaaleineen. Laatuhävikkiä ei ole  :rolleyes:

henkkac

Yksittäinen kuva Jupiterista 16.3.2016 22:26:13 jossa 1000 kuvasta 50% pinottu. Vielä on animaatioon tulevien käsittely kesken. Aika hyvää kuvaa. :smiley:

RL

Terävä kuva jupiterista henkalla. Niin millä putkella kuvasitkaan?

henkkac

Putki on Celestron C8-Newtonian f/4.92 mutta jalusta on SkyWatcher EQ6 SynScan. Kamera on ZWO ASI120MC-S ja SkyWatcher 2x Barlow oli käytössä. Firecapturella kuvasin autoguidauksella (planeetta guidaus) ja autoalignment asetuksella.