Kuopion Saturnus 2.0

Aloittaja VP, 15.11.2015, 17:30:56

« edellinen - seuraava »

VP

Moikka! Pistetäänpäs tännekkin pientä PeeÄrrää, elikkäs Kuopion Saturnus on herännyt koomasta. Nyt mukaan etsitään lisää jäseniä, tervetuloa mukaan!

Parhaiten seuralaisiin saat yhteyden Facebookin kautta:
www.facebook.com/kuopionsaturnus/

-V

Hampiisi

Tottakai se aktivoituu heti, kun muuttaa pois Kuopiosta.  :cool:
Skywatcher 200p dobsonian

Kuhmo

VP

Sähköremppa alkaa olla tapulteltu, Meade on kytketty nyt verkkovirran kautta joten akkuja ei enää tarvitse ladata. Myöskin mäen valot saa nyt pimeäksi.

-V

VP

Tänään asensimme Meaden alle uuden tolpan. :azn:

-V

einari

Piti naamakirjasta tarkistaa että olihan tuo 12-tuumainen eli selittää tuon vastapainokokoelman.
EQ6:n maksimi kantokyvyksi sanotaan 25 kg joten 12":n Meaden 20 kiloa alkaa olla jo aika rajoilla...
___
Tapio

VP

Heh, kyllähän se melko mielenkiintoisia ääniä välillä päästää liikkeelle lähtiessä mutta toimii kuitenkin moitteetta kunhan vain on tasapainossa. EQ6 on minun tietääkseni ostettu koska Meaden entinen haarukkajalusta sanoi sopimuksen irti.

Kuvasta poiketen kylkeen asensimme vielä Coronado PST -aurinkoteleskoopin kesää ajatellen.

Putkena tuo Meade on oikein hyvä ajatellen paikkaa jossa tähtitorni sijaitsee. Keskellä kaupunkia ei paljon himmeitä DS kohteita katsella mutta tähtijoukot, planetaariset sumut sekä etenkin aurinkokunnan kohteet ovat tarjonneet monille vierailijoille iloisia elämyksiä.

-V

VP

Tänään saatiin uusi taivaskamera (ASI120MC) asennettua. Verkko-ongelmia on vielä ratkomatta mutta ainakin itse kamera toimii hyvin, lähiaikoina kameran kuva saadaan myös internettiin josta se on kaikkien katsottavana.

-V

VP

EQ6 on korvattu EQ8:lla. Alkuperäinen EQ8 aiheutti päänvaivaa ihan liikaa, sillä sen goto heitteli ihan minne sattuu (paitsi sinne minne haluaa). Ilmeisesti valmistusviasta oli kyse ja tovi sitten saimme uuden tilalle. Tämä yksilö toimii niinkuin pitääkin. Myös tarkennuslaite on uusittu, fokusointi hoituu Seletek Armadillo 2 kontrollerilla ja Tecnosky:n 2" tarkentimella.

Lisäksi Meadeen askarreltiin tänään astrosolar kalvo, kesällä 30cm putkella voi olla mojovat näkymät pilkkuihin jos seeing vaan on hyvä. :cool:

-V

VP

Saturnuksen taivaskamera on nyt siirretty julkiseen käyttöön. Kuva päivittyy 5 minuutin välein.

http://www.ursa.fi/~saturnus/

-V