CPC 925 GPS XLT UUSI PUTKI Vs. VANHA ÄIJÄ

Aloittaja celica, 18.08.2007, 08:43:50

« edellinen - seuraava »

celica

Tervehdys kaikille, hommasin tuollaisen putken (CPC 925 GPS XLT) ja tarkoitus olisi aloittaa tähtien ja planeettojen kuvaus, minulla on ollut joskus joku pieni putkl, joten tämän Celestronin tuoma tekniikka on aivan uutta minulle, oppimista riittää, muutamaa asia olisin kysellyt > miten saisin liitettyä digikamerani (Fuji Finepix S9600) tuohon putkeen ja minkälaisia telineitä ja tukia pitäisi käyttää (kamera on aikas painava), toinen asia on tuon Hand Controlin käyttäminen kun tuon Englannin kielen kanssa ei olla ihan sinut, kaikki tietysti vasta alussa, olen tällä hetkellä tekemässä putkelle alustaa verannalle, käytän jalustana vanhaa Polarmount sateliittiantennin jalkaa joka painaa n.40kg, oletan että kuvaamisessa jalusta ja sen vakaus on tärkeetä, kiinnitys-osaan saa kiinni myös Wedgen. Tarkoitus olisi hoidella sisätiloista putken ohjaukset ym.toiminnot ( Motofocus, tietsikka, kaukolaukaisin ), johtojen kanssahan tulee pieniä ongelmia, kaikkia johtoja on jatkettava jotta ylettyisivät sisälle asti. Joten olisi mukava jos pistäisitte joitain kivoja vinkkejä ja neuvoja.

Juze-81

Mahtaa olla paras idea ottaa joku osaava ihan kädestä pitäen neuvomaan ettei tommonen laite vaan missään vaiheessa ota itseensä missään touhuissa... ;)
Juhani P

TsH

Hankala on etänä neuvoa aloittelijalle näiden uusien putkien käyttöä. Tuntuu välillä, että se on vaikeaa jopa kauemmin harrastaneille. :)
Onkos tuossa manuska kuitenkin suomeksi?
Tuo Fujin kamera näyttäsi olevan kiinteällä objektiivillla, joten ainoa mahdollisuus on kuvata okulaarin läpi yleismallin digiadapterilla. Paino on tuskin ongelma ja ainahan etupäähän voi viritellä jonkinlaista vastapainoa. Celestroneja en tunne, mutta ainakin Meaden putkissa painopistettä saa muutettua liikuttamalla putkea eteenpäin.

Digiadapteria saa ainakin teknofokukselta, alla esimerkkikuva: