Auringonpimennys USA elokuu 2017

Aloittaja mick, 18.09.2015, 07:34:55

« edellinen - seuraava »

mick

Hei!
Australian auringonpimennys oli sen verran hieno kokemus, että uutta matkaa pitää alkaa suunnittelemaan. Ihan jokaiselle pimennykselle ei varat ja lomat salli mitenkään, niin täytyy suunnitella vähän pidemmällä tähtäimellä.

Tarkoituksenani on yhdistää useita haaveita ja harrastuksia samalle matkalle. Minun reissuni menisi jotakuinkin näin:
- Hankin kontakteja länsirannikolta, ostan tietyn merkkisen ja mallisen(ja ikäisen) auton sieltä.
- Ajan historic route 66 reittiä niiltä osin kuin se vain on mahdollista.
- Auringonpimennys ja route 66 risteää jotakuinkin keskivaiheilla
- Ajaminen jatkuu kohti itärannikkoa.
- Auto laivakonttiin ja ite kotiin.
2-4 viikkoa tarkoitus käyttää tähän hauskuuteen.





Missouri?

Onko mitään porukkamatkaa tulossa tällä kerralla? Vai pitääkö järjestellä itse reissu? :)

Jarsa

Hienoa että joku muukin suunnittelee näitä hyvissä ajoin! Me lähdetään varmasti muijan kanssa roadtripille tuona ajankohtana. Ajatuksen tasolla toistaiseksi, olisi seurata pimennystä Grand Tetonin kansallispuiston liepeiltä. Pitää ottaa vielä selvää alueen pilvisyystasosta ym. mutta kivan näköisiä vuoria siellä on  :cheesy:
Ehkä jään odottelemaan pimennysmestari Janne Pyykön vinkkejä asian suhteen...

Aivan varmasti järjestetään jonkinlaista ryhmämatkaa tuonnepäin.
Jos suunnitelmat muuttuu auton oston suhteen niin tuollaiset 4 viikkoa saa ajella luksus luokan menopelillä n. 1000$ hintaan +jättömaksu toiselle rannikolle  :grin:

jmantyla

Tuolla on varmasti ziljoona turistia samaan aikaan, ja hotellit etukäteen täynnä.
Jos ryhmämatka järjestetään, kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

Harkinnassa, jos on ryhmämatka.

Jorma M.

karhyv

Jos ryhmämatka tehdään, olen ehdottomasti kiinnostunut. :cool:

Kuulapaa

On pitänyt laittaa tänne jo pidemmän aikaa, mutta aina on jäänyt.
Tilastotiede ei tietenkään ole autuaaksi tekevää, mutta tästä linkistä voi hieman pyrkiä haarukoimaan paikkoja:
https://home.cc.umanitoba.ca/~jander/tot2017/tse17intro.htm
Kun itse tekee niin saa sellaisen kun tulee.
http://www.kuulapaa.com/

einari

Te jotka olette menodsa rapakon taakse pimennystä katsomaan:
https://eclipsemega.movie/
___
Tapio

Timpe

Tuolla AP Yahoo ryhmässä on ollut jonkin aikaa myös paivittelyä tulevista massiivisista liikenneruuhkista (pimennysalueella) ja ihmisruuhkista mahdollisissa suosikkipaikoissa (kuten kansallispuistot joilla ei mahdollisuuksia moiseen väestö-invaasioon), ihmettelyä nousevista hotellihuoneiden hinnoista (1000$ per yö) jne. jne.
Jenkeissä kaikki on suurta eli kannattaa mennä tulevalle havaintopaikalle useita päiviä aikaisemmin, sillä pimennyspäivänä liikenne seisoo monin paikoin (varsinkin jos juuri pimennyspäivänä on osalle aluetta tulossa pilvisyyttä ja osalle selkeää, mikä aiheuttaa siirtymäpainetta pimennyshavaitsijoille).  :wink:
- Timo Inkinen

Janne Pyykkö

Tiedoksi tähänkin ketjuun...

Tähdet ja avaruus -lehden numero 5/2017 tulee 7.7.2017. Siinä on 2 sivun artikkeli, jossa julkaistaan joukkoistamisprojekti suomalaisille, jotka haluavat valokuvata Yhdysvaltojen auringonpimennystä ja saada kuvansa maailman tietoisuuteen.

Aloitin tästä joukkoistamisprojektista oman ketjun, josta voit lukea täältä.

Terveisin,
-Janne

Timpe

Lainaus käyttäjältä: Timpe - 16.04.2017, 12:42:18
Tuolla AP Yahoo ryhmässä on ollut jonkin aikaa myös paivittelyä tulevista massiivisista liikenneruuhkista (pimennysalueella) ja ihmisruuhkista mahdollisissa suosikkipaikoissa (kuten kansallispuistot joilla ei mahdollisuuksia moiseen väestö-invaasioon), ihmettelyä nousevista hotellihuoneiden hinnoista (1000$ per yö) jne. jne.

Tämäkin nousi esiin: http://www.kgw.com/news/investigations/hotels-canceling-reservations-for-eclipse-viewing-jacking-prices/424326842  :angry:
- Timo Inkinen

Janne Pyykkö

Moi,

Onko muita Oregoniin menijöitä? Alla kartta minne tähtään ja mikä on auringon suunta pimennyshetkellä.



Alla on suurennus, josta näkyy kaupunkeja/taajamia.



Tuolta Warm Springs, Gateway ja Madras kiinnostavat (lähellä pimennyksen keskilinjaa).

Matkaseurana on serkkuni poika (18v), jolle täydellinen pimennys on ensimmäinen. Harmi kyllä emme kumpikaan aja autoa, joten yhteistyö pimennystä edeltävistä 1-2 päivästä lähtien olis kiva juttu.

Pääsemme Portlandiin Oregonin pääkaupunkiin asti busseilla, mutta tuskin pitemmälle. 150 km taksikyyti ei innosta. Majoitusta emme pimennyspäiviksi kaipaa, nukumme teltoissa. Saa ehdotella! :smiley: .. ja myös sähköpostiin janne.pyykko@gmail.com.

(Kyselen ensin tätä suomalaisilta ja osallistun toki kuluihin kaikin puolin. Jos ei näin tärppää, uskon kyllä löytäväni yhteistyökumppaneita muutenkin -- minut kumminkin tunnetaan aiempien pimennysten yhteydessä ottamieni valokuvien kautta.)

Terveisin,
-Janne

naavis

#10
Oltiin avopuolisoni sekä Lauri Kankaan ja Tuure Laurinollin kanssa pimennystä vartomassa Gallatinissa Tennesseessä. Sää suosi ja näimme pimennyksen, saatiin myös aika nohevia kuvia. Kuvia ja lisää tarinaa seuraa perästä.

naavis

Tässä pari pikaisesti käsiteltyä kuvaa pimennyksestä, parempia seuraa jahka kotiudutaan takaisin Suomeen.




Tikkes

Celestron C8 SCT XLT
Sky Watcher ESPRIT 100ED SUPER APO
Sky Watcher EQ8
ATIK 314L+ / SBIG ST-8300M /Canon 80D

-Esko

ollia

Olli Arkko

Skywatcher 200PDS - HEQ5 PRO - Nikon D7000 (modattu)

naavis

#14
Kiitosta vaan! Eilen kotiuduttiin reissusta, kaikki meni nappiin. :cool: Lensimme avovaimon kanssa ensin New Yorkiin, josta parin päivän lomailun jälkeen lähdimme vuokra-autolla ajamaan kohti Nashvilleä. Siellä remmiin tuli mukaan Kankaan Lauri ja pimennyspäivänä vielä Tuure Laurinolli. Kävimme pimennystä edeltävänä päivänä katsomassa havaintopaikkakandidaatteja, ja pimennyspäivän aamuna päätimme lähteä läheiseen pikkukaupunkiin Gallatiniin. Asetuimme paikallisen supermarketin Walmartin parkkipaikan reunalle ja pystytimme kuvauslaitteet. Olimme jo puoli kahdeksan aikoihin aamulla pelipaikoilla, halusimme välttää mahdolliset pimennysruuhkat. Taivaalla ajelehti muutamia ohuita yläpilviä ja ennen pimennystä alkoi kohota kumpupilviä, mutta yksikään ei onneksi osunut pimennyksen tielle lopulta.

Kuvasin Canon EOS 60D -järkkärillä ja 300/4L-kakkulalla Star Adventurer -seurantajalustan päältä. Ohjailin kaikkea Eclipse Orchestrator -ohjelmalla. Edellisenä iltana kaikki toimi kuin rasvattu, mutta pimennyspäivänä USB-yhteys katkeili sekä ensimmäisen että neljännen kontaktin tienoolle, enkä saanut kameran livekuvaa toimimaan tietokoneella. Onneksi tarkentaminen onnistui myös kameran näytöltä, eikä yhteys pätkinyt enää täydellisen vaiheen aikana. Epäilen että joko USB-johto on huono tai auringossa seissyt musta kamera tykkäsi kyttyrää lämmöstä. Ennen pimennystä ulkolämpötila oli 35 celsius-astetta. :shocked:

Auringon reunalla näkyi komeita protuberansseja.



Kuun reunalla näkyi täydellisen vaiheen alussa ja lopussa Bailyn helmiä, eli kuun vuoristojen välistä pilkottavaa auringonvaloa.



Timanttisormus. :cool:



Auringon korona näkyi hienosti myös paljaalla silmällä. Kuvan vasemmassa reunassa näkyy Regulus-tähti.



Osittaisen vaiheen aikana näkyi myös auringonpilkkuja.



Oli sen verran hieno kokemus, että täytynee lähteä uudestaan pimennysmatkalle lähivuosina! Isken havaintokertomuksen ja kuvat vielä Taivaanvahtiin piakkoin.