Kirjoittaja Aihe: Kuu, planeetat ja komeetat -jaosto heräilee vähitellen..  (Luettu 8880 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa VeikkoM

  • Moderaattori
  • Rinnakkaisuniversumi
  • *****
  • Viestejä: 1397
    • kotisivu
Hei!

Mietin mille alueelle kirjoittaisin, mutta valitsin nyt tämä planeetta-alueen, jotta tavoitan ala harrastajat paremmin.

Olen palannut kesällä takaisin huolehtimaan Kuu, planeetat ja komeetat -jaostosta.  Jätin homman toissa vuonna, kun piti raivata aikaa opinnäytteen tekemiselle.  Olen nyt matalalla profiililla alkanut vähän tehdä töitä harrastusalueen eteen, mm. Cygnuksella pidin pienen katsauksen tulevista, löytyy Cygnuksen sivuilta (http://www.ursa.fi/c2015/presentations/aurinkokunta_tapahtumia.pdf).  Ursan Tähdet-vuosikirja söi vielä aikaa kesällä, mutta toki sen kauttakin tietoa aurinkokunnan havaitsijoille on luvassa.

Olen pohdiskellut, miten me aurinkokunnan kohteista kiinnostuneet harrastajat voisimme harrastaa yhdessä. Muutenkin harrastustoiminnan organisaatioasioita pohdiskellaan jaostoissa parhaillaan enemmän.  Minusta olisi tärkeää, että teiltä löytyisivät ne asiat, joita halutaan tehdä yhdessä. Itselläni on toki joitain kiinnostuksen kohteita ja toimintaideoita, joita toteutan ajankäyttöni puitteissa ja luonnollisesti tarjoan koko yhteisön käyttöön. En lähde väkisin vääntämään toimintaa, johon ei löydy yhteistä kiinnostusta.

Havainnot

Havaintoja tehdään ja yhteislinjauksena voisimme pitää, että Taivaanvahti olisi paikka, johon tuloksia kerätään ja jossa niitä julkaistaan.  Toki olen miettinyt, että Vahdin havainnoista voisi koostaa omat näkymänsä jaoston sivuille, jossa tietyt kohteet olisivat ryhmiteltynä tietyllä tavalla. Silti havainnot raportoitaisiin Vahdissa, josta niitä voisi myös edelleen katsella, jos niin haluaa.  Vahdin kommentein voidaan keskustella niistä, mutta yhtä hyvin täällä foorumilla ja listalla (ks. seuraava).

Keskustelukanavat

Keskustelukanavina voidaan käyttää foorumia (alueet: Komeetat ja asteroidit, Kuu sekä Planeetat ja kuut) sekä Ursan kuuplan-l@ursa.fi-listaa.  Sähköpostilistojen käyttö on kyllä sosiaalisen median myötä vähentynyt, mutta vähintään listalle tulee tiedotuksenomaisia viestejä, vastaavia varmaan myös täällä foorumilla. Se ei kiellä kuitenkaan ketä tahansa teistä laittamasta asiaan liittyviä viestejä ja vinkkejä listallekin. Zeniittiin kirjoitellaan uutisia ja artikkeleita. Näiden tekoon kuka teistä saa osallistua.

Tapaaminen

Huolimatta siitä, etten ollut vetäjänä, olemme muutaman kaverin kanssa järjestäneet nyt parina vuotena Aurinkokuntatapaamista Tähtikalliolla edeltäneen viiden vuoden tauon jälkeen. Viime vuonna ohjelmaa syntyi ihan porukan oma-aloitteisten ehdotusten perusteella, tänä keväänä vähän nihkeämmin. Tapaamisperinnettä kannattanee jatkaa, vai mitä olette mieltä?   Ajankohdan haarukoimisessa hiihtolomien ja muiden harrastustapahtumien puristuksissa on ollut vähän haastetta.

Ensi kevättä ajatellen tilanne on aika hyvä. Tärkeimpien muiden tapahtumien ajankohdat ovat nyt jo tiedossa: Hauhon kuvaajatapaaminen helmikuun alkupuolella, Tähtipäivät Rovaniemellä helmikuun lopussa ja Laitepäivät huhtikuun alkupuolella pääsiäisen jälkeen.  Aurinkokuntatapaamiselle olisi oiva ajankohta maaliskuun puolivälin tienoilla, esim. 11.-13.4.2016 mahdollisia myös 4.-6.3. ja 18.-19.3.  En haluaisi laittaa tapahtumaa Etelä- ja Keski-Suomen hiihtolomien ajaksi. Viimeksi se karsi ainakin muutaman osanottajan.  Pääsiäinen taas painaa toisessa päässä (19.3. palmusunnuntai). Keskustelua tapahtumasta ja sen sisällöstä voidaan jatkaa Foorumin harrastustapahtumat alueella.  Luon sinne keskusteluavauksen.  Myös sisältöön toivon kommentteja.  Unohtamatta tietenkin, että tämän toiminnan kohdalla muodostamme vahvan allianssin aurinkojaoston, tähdenpeitot ja pikkuplaneetat -jaoston sekä Pro-Am-verkoston kanssa.
« Viimeksi muokattu: 06-09-2015, 17:57:12 kirjoittanut VeikkoM »
Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät