Havaintopaikka Porvoon lähellä

Aloittaja VeskuP, 16.08.2015, 00:54:56

« edellinen - seuraava »

VeskuP

Siis olen lopullisen kyllästynyt tuohon takapihaan, johon loistaa katuvalot sekä naapurin pihavalot. Planeetta/kuuhavainnot onnistuu toki, muut ei sitten millään.

Pitäisi päästä jonnekin pimeyteen. Jos joku tietäisi hyvän havaintopaikkan Porvoon lähistöllä olisin kiitollinen? Olen siis käyttänyt havaintopaikkana tuota Hasselholman/Staffaksen uimarantaa, sieltä on kohtalainen näkymä varsinkin etelään, mutta ei haittaisi jos löytyisi joku parempi paikka kauempana kaupungista, muttei toisaalta taas kuitenkaan liian kaukana :grin:
Vesa Pennanen

SW 254/1200 Newton, NEQ6 Pro

Jorma Koski

Jorma Koski "Respondeo veritatem profunda"
Twitter
Facebook

VeskuP

Kiitos tuohan oli hyvä idea, uimassa on tuolla joskus käyty. Täytyy suunnata tuonne seuraavalla kerralla! En ihan ulkoa muista miten tuo ranta meni, saakohan auton miten lähelle tuonne rantaan, vai joutuuko laitteita kantamaan pitkän matkan?
Vesa Pennanen

SW 254/1200 Newton, NEQ6 Pro

Jorma Koski

100 metriä on parkkipaikalta rantaan.
Jorma Koski "Respondeo veritatem profunda"
Twitter
Facebook

VeskuP

Ok. Onhan siinä vähän kantamista, mutta tuleepahan kuntoiltua samalla :smiley:
Tuossa karttaa katselin toinen hyvä paikka saattaisi olla pohjoiseen päin saman matkan päässä Porvoon keskustasta Mäntsälään päin mentäessä vasemmalla puolella ennen Onkimaan tienristeystä on tuollainen murskaamo ja jonkunlainen louhos. Siellä varmasti olisi myös avonaista ja pimeää...
Vesa Pennanen

SW 254/1200 Newton, NEQ6 Pro

Mikko_L

Tähdet ja Avaruus -lehdessä alkaa joka toinen maisematähtikuva olla otettu Emäsalossa  :azn:  Kävin siellä viime yönä (Varlaxuddenin ulkoilualue) ja hienot oli näkymät.  Ranta antaa kaakkoon siten että Sköldvikin ja kauempana Helsingin valosaaste jää puiden taakse piiloon, joten sitä voi kuvitella olevansa kaukanakin sivistyksestä.  Kivikon seassa on silokallioita johon kamat saa pystyyn niin ettei tarvitse kompastella.  Paitsi rantaan pääseminen oli vähän haastavaa, parkkipaikalta halkoliiterille oli hyvä polku mutta sen jälkeen piti tetsata painavien laukkujen kanssa kivikkoisen metsän läpi.  Matkaa ei onneksi ole kuin reilu 100m.

-Mikko
36/50/76/127/250mm