Tuiskula Observatory

Aloittaja VP, 01.08.2015, 01:23:09

« edellinen - seuraava »

VP

Oli tuossa alunperin kaksi mutteria per korvake. Kuten sivun kaksi kuvista näkyy. Toistaiseksi se vaan on siinä kiinni koska piti testata että sopii varmasti väliin osoittaen oikeaan suuntaan ennen kuin tolppa on valettu kiinni. Kuvaussettiä asentaessa varmaan pistän toiset mutterit vielä sisäpuolelle.

-V

wm-x

Joo ei sitä varmaan pulttikoneella tarvitse kiinni jyskyttää  :cheesy:. Eiköhän tuo pientä kiristystä kestä kuitenkin.

VP

Kulmaraudat muistaakseni 4mm vahvuista, nekin kestää aika paljon ennen kuin alkaa taipumaan liikaa. :smiley:

-V

mistral

Joo ei tarvita tonnien puristuksia mutta kun M10:ä on vaikea kiristää maltillisesti niin varmuuden vuoksi vaikka 6 lyhyttä pulttia niin ei korvakkeet väänny.

Saisko muuten virtaa aurinkokennolla eli onko sellainen systeemi kallis?

mickut

Minkälaista optiikkaa olet tuohon laittamassa jalustaan kiinni? Itsellä tuli ainakin ongelmaksi se, että EQ6-jalustan päällä sekä WO FLT110n että C8:n perässä oleva kamera kolisi D=30cm betonipilariin, ja jalusta piti nostaa rautaputken avulla ylemmäs.

--Antti

VP

HEQ5 ja 70mm APO näin alkuun. Jollain aikataululla varmaan voisi miettiä 15cm f/2.8 newtonia, pitää katsoa miten taalapurkki venyy. :smiley:

-V

VP

#51
Vedetäänpäs sananen takaisin. Tänään vaihtoi D5100 mono omistajaa ja viikonloppuna tulee "noutaja" linssiputkellekkin. Varmaan elokuussa alkaa tapahtua ja tilalle olen suunnitellut ASI1600MM-C ja Boren-Simon 6" f/2.8 Newtonia.

-V

wm-x

Oioi. Kyllä kateus iskee. Tuleeko suotimet myyntiin?  :cheesy:

VP

#53
Ei taida tulla, kun tuo ASI on monokamera myös. :smiley:

-V

VP

Kuha on vihreä. :smiley:

Vettä on tullut Kuopion seudulla tänä kesänä vähintäänkin riittävästi. Tolppa on kuitenkin ollut aivan rutikuiva joka kerta joten kaipa tuonne kohta uskaltaa kaluston laittaa sisälle. Hieman tuntuu tasakaton ja liukuvan osan välistä tihkuvan vettä jos kovasti sataa mutta räystäslippa auttanee siihen.

ASI1600MM-Cool tuli jokunen viikko sitten, sillä en ole juuri päässyt vielä kuvaamaan edes aurinkoa. Tänään myös edellä mainittu kaukoputki lähti tilaukseen, kunhan se saapuu niin pääsen vetämään piuhoja.

-V

VP

Pieni jännitys oli ilmassa kun maalauksen jälkeen matkalla tuli sadekuuro vastaan. Kuitenkaan ei ollut osunut vaan maali oli kuivanut oikein hyvin. Tänään vetelin myös ensimmäiset piuhat koppiin, siitä myöhemmin.

-V

wm-x

Miten ajattelit piuhat vetää? Tuleeko sinulle putkeen kiinni usb hubi vai otatko suoraan alas nuo johdot?

VP

Ajattelin vetää ihan omat USB:t kaikille, kun noita piuhoja on nurkissa pyörimässä niin joutaa käyttää pois. Myöskin hubi syö virtaa ja mielellään en aktiivista kaapelia laita. Agregaatin sammuessa yhteys voisi katketa ja jos käytän sitä akulla invertterin kanssa se olisi taas yksi mööpeli roudattavaksi mukana.
Koetan pitää systeemin sellaisena että jokaisen palikan voi kytkimen avulla sammuttaa jos jokin menee pieleen tai sitä ei tarvita juuri silloin. Myöskin akkuun meneviin liitäntöihin tulee sulakkeet jottei siellä voi sattua oikosulkua.

Piuhaa on nyt mennyt jo yllättävän paljon, laskujen mukaan noin 50 metriä! Kaikki virrat on vedetty ja on kotelointia sekä liittimiä molempiin päihin vaille valmiit. Tolpalle siis tulee ihan perus 12v plugeja mm. flattipaneelille, kameran jäähdytykseen ja jalustan virroille. Lisäksi lämpöpannat ja muuta sen semmoista.

Tänään myös kauan odotettu paketti saapui ja uusi asukki pääsi koppiinsa pyöriteltäväksi. Vielä en uskaltanut sisälle jättää kun lattioilla on paljon metallisilppua ja rakentamisen aikana kertynyttä pölyä / hiekkaa yms. Kunhan saan sähköt valmiiksi pitää tehdä kunnollinen siivous ja asentaa jotain liukuesteitä myös talvea ajatellen.

Kuitenkin uusi putki ei ota kiinni tolppaan mistään kulmasta ja se on pääasia. HEQ5 kanssa tuo Boren-Simon tuntuu olevan aika hyvä kombinaatio painon ja koon suhteen. :smiley:

-V

Timpe

Lainaus käyttäjältä: W1lleM - 03.08.2016, 20:07:00
Tänään myös kauan odotettu paketti saapui ja uusi asukki pääsi koppiinsa pyöriteltäväksi.... (clip)...
Kuitenkin uusi putki ei ota kiinni tolppaan mistään kulmasta ja se on pääasia. HEQ5 kanssa tuo Boren-Simon tuntuu olevan aika hyvä kombinaatio painon ja koon suhteen.

Joo, tuollainen jalusta/putki painosuhteen pitääkin olla ts. tuo setti näyttää hyvältä ja tasapainoiselta kuvauskokoonpanolta! :cool:
- Timo Inkinen

VP

Tänään sain datapiuhat vedettyä valmiiksi sekä ensimmäisen havaintovälineenkin asennettua koppiin, taivaskameran. Kameran paikkaa olen pyöritellyt mielessäni moneen otteeseen, mutta nyt se on asennettu observatorion sisäpuolelle järven puoleiseen nurkkaan.

Tuo on sikäli hyvässä paikassa että huolto onnistuu ilman tikkaita mutta se ei ole kulkuväylänkään tiellä. Näkökentän kustannuksella mennään muttei ihan kauheasti kuitenkaan kuten kuvasta näkyy.

Pitää vielä miettiä saisiko tuota hieman kallistettua vasemmalle, silloin kuvaan tulisi vähemmän tasakaton seinää. Etelä tulee kuvassa yläoikealle nurkkaan.

-V