Kirjoittaja Aihe: Ilmatieteen laitoksen ja harrastajien uusi yhteistyömuoto  (Luettu 12643 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Orko

  • Taivaanvahti
  • Periodinen komeetta
  • *****
  • Viestejä: 72
    • Kuvagalleria
Moi,

Tiedoksi kiinnostuneille. Lainaus suoraan Facebook-tiedotteesta:

"Ilmatieteen laitos ja harrastajat aloittavat uuden aikakauden yhteistyömuodon. Monella harrastajalla on käytössään nykyään Twitter ja sinne tietoja päivittämällä chasetwiitit näkyvät nyt myös Ilmatieteen laitoksen päivystykseen yhteisellä tägillä, joka on päätetty olevan ‪#‎mbongarit‬. Myöskin paikallaan spottaavat voivat aivan hyvin twiitata merkittävistä näkyvistä säätilanteista kyseisellä tägillä. Pääajatuksena on se, että livetilanteessa kentältä lähetetään twiitti, jolloin Ilmatieteen laitoksen päivystyksessä nähdään suoraan tietoa paikan päältä. Tämä auttaa esimerkiksi kovimpina ukkospäivinä mahdollisten Ilmatieteen laitoksen varoitustoimenpiteiden edistymistä. Myöskään kuvan liittäminen twiitin yhteyteen ei ole kiellettyä. Paikan mainitseminen twiitissä on toivottavaa (siis kirjallisesti, paikannusta ei kukaan voi pakottaa käyttämään).

Yhteistyön kannalta toivomme, että jokaisesta yhdestä jyräyksestä ei twiitata, vaan ajatuksena olisi käyttää tätä yhteistyömuotoa silloin, kun näkee livetilanteessa jotain merkittävää säärintamalla. Pääasiassa siis ukkosiin liittyen. Tunniste on tarkoitettu kaikille harrastajille, eikä näin ollen vaadi esim. Ursan jäsenyyttä.

Suositeltavaa olisi, että harrastaja esiintyisi twiitissään omalla nimellään, kuten suurin osa Twitterin käyttäjistä tällä hetkellä tuntuu tekevän."