EQ3 Synscan neuvoja?

Aloittaja kurja, 04.04.2015, 02:39:29

« edellinen - seuraava »

kurja

Tuli hommattua tähän kauden päätteeksi ts:ltä EQ3 synscan goto jalusta. Ulkona ei näy kuin pilviä ja räntää joten jalusta kasattu harjoituksen vuoksi eteisen puolelle, mukana tullut ohjekirja ei ole kovin kattava ja kysymyksiä on herännyt... Eli, olen saanut osat ja piuhat toisiinsa kiinni, kapula käynnistyy ilmoittauen versioksen 03.28 ja vastailen sijaintia ja aikaa koskeviin kysymyksiin. Sen jälkeen:

1) Voin käännellä jalustaa nuolinappuloista eri nopeuksilla, kaikki ok sen suhteen. Valikosta löytyy tracking->sidereal, se päälle ja alkaa kuulua sur-rur, sur-rur ja ilmeisesti seuranta toimii. Nyt jos seurannan ollessa päällä painan niitä nuolinappuloita kääntääkseni jalustaa osoittamaan toisaalle, pysähtyy seuranta enkä saa sitä enää päälle muuta kuin kääntämällä virrat pois ja takaisin päälle. Myöskään niistä nuolinapeista ei enää tapahdu mitään ennen resettiä. Jos pysäytän seurannan ennen kuin painelen niitä nuolia, homma toimii ja saan seurannan takaisin päällekin. Ei vaikuta kauheen kätevältä?

2) Jos valitsen goto-toiminnolla vaikka Vegan, jalusta surahtaa lyhyesti ja jää siihen jonka jälkeen en taaskaan saa seurantaa päälle tai muutoinkaan käännettyä jalustaa muutoinkuin käyttämällä sähköt pois päältä. Sama homma kun kokeilin ohjata jalustaa Stellariumilla. Wut?


3) Saako jostain valittua seurannan nopeudeksi esim. sidereal *0.5?

4) kapulan setup valikosta löytyy kohta Encoder settings jota painamalla tulee vastaukseksi 'not available!', ohjekirjan mukaan tällaista valikon kohtaa ei ole. Mikä mahtaa olla kyseessä, toiminta on jotain toista jalustaa varten tms?

edit - nuo kaksi ensimmäistä näköjään johtuivat liian pienestä virtalähteestä, moar power! ja toimii odotetulla tavalla. Eli enää kysymykset 3 ja 4 vailla vastausta :)

kurja

Keksin konstin asettaa slew nopeudeksi 0 ja sitten seuranta päällä ajaa vastapäivään, saa hitaamman vauhdin... kai se käy niinkin jos jaksaa pitää nappia pohjassa. Mutta nyt laitoin jalustan jo laatikkoon, saa nähdä onko aihetta ottaa esille ennen syksyä.