Alfa Coma Bereniken pimennys

Aloittaja Celest1al Sphere, 20.01.2015, 07:35:30

« edellinen - seuraava »

Celest1al Sphere

Moi kaikki!

Alfa coma Berenikessä tapahtuu mahdollisesti harvinainen pimennys nyt ihan muutaman päivän kuluttua! Tässä voisi olla mielenkiintoinen havaintokohde sekä visuaali- että CCD havaitsijoille. Kirjoitin aiheesta uutisen Zenittiin. Käykääpä lukemassa!

https://www.ursa.fi/blogi/zeniitti/2015/01/15/harvinainen-alfa-coma-berenikeen-pimennys-odotettavissa/

Terveisin,

Juha

MarkoT

Mielenkiintoista. Täytyykin katsoa josko olisi mahdollisuus seurata tapahtumaa.

Tuossa Zeniitin artikkelissa on tainnut tulla pienoinen "painovirhe" kaarisekuntien merkinnän kanssa. Pitäisi olla '' eikä '.
Pahoittelen nipotusta  :rolleyes:
"Scientists make a guess and call it a hypothesis. 'Guess' is too short a word for a professor."  ~ William Jennings Bryan

MtoAstro; GSO 150f5, Sigma 70-200 EX APO, Canon 1000D
EQ5, AstroEQ (DIY)
URSA, Tampereen URSA

Esko Lyytinen

Tästä tapahtumasta on nyt kirjoitettu mm meteorobs-listalla ja kyselty taivaskuvia ko alueelta viime vuoden syyspuolelta. Eli uusimpien tietojen mukaan näyttää siltä ettei tammikuussa tapahtuisikaan pimennnystä vaan jos ylipäätänsä tapahtuu niin oli jo viime vuoden puolella ehkä marraskuussa. Katso linkki:
http://www.aavso.org/aavso-special-notice-395

Esko

mrkat

Mielenkiintoista tuo että josko joudutaan turvautumaan harrastajan taivaskuviin ?
Onko nyt edelleen niin että kirkkaimmat tähdet on liian kirkkaita tähtitaivaita kartoittaville sateliiteille ja kaukoputkille ?

Joskus suunnittelin projektina tarkkailla kirkkaimpia tähtiä visuaalisesti (työlästä) tai myöhemmin kuvata taivasta ja kuvankäsittelyllä mittailla ne (ehkä vielä työläämpää, ellei löydä jotain automatisointia). Tarkempia mittauksia tulisi jos olisi hiukan out of focus kuvina.