Tähtiharrastustietoa 1/07 ilmestymässä

Aloittaja kaih, 26.06.2007, 18:31:54

« edellinen - seuraava »

kaih

Hei kaikille,

Etelä-Karjalan Novan jäsenlehden Tähtiharrastustietoa tämän vuoden ykkösnumero on ilmestymässä. Lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa ja se jaetaan yhdistyksen jäsenille, sekä niille yhdistyksille jotka ovat jäsenlehtivaihdossa Etelä-Karjalan Novan kanssa. Vaikka lehti on Lappeenrannan - Joutsenon - Imatran harrastajille suunnattu, otamme välillä kantaa myös valtakunnallisen tason harrastusasioihin. Aika ajoin lehdessä julkaistuja juttuja näkee myös muiden yhdistysten lehdissä.

Muutama esimerkikki tämän kertaisen lehden sisällöstä: lehden pääkirjoituksessa todetaan, että yhdistyksen kerhohuone Loukko täytti 15 vuotta kuluneena keväänä. Uutispalstalla kerrotaan mm. warkautelaisten supernovalöydöstä ja vedetään yhteen Novan kevään toimintaa. Ensimmäinen lehden kahdesta pääartikkelista on Veikko Mäkelän katsaus tähtiharrastuksen blogeihin ja foorumeihin, sekä rss-syötteisiin. Martti Muinosen raportti tämän vuoden laitepäiviltä on toinen varsinainen artikkeli. Lehdessä on myös joukko vakipalstoja. Kai Hämäläisen kirjallisuuspalstalla esitellään Väisälän veljeksien vaikutusta ruotivaa elämäkertaa ja kuudenteen osaan edennyt Martti Muinosen Kuuluisat kaukoputket-juttusarja esitteleen Rossen Loordin järeitä "metallimonstereita". Yhdistyksen hallituksella on oma tiedotuspalstansa, samoin lehdellä on perinteinen Tähtiharrastustietoa 10 ja 20 vuotta sitten -sivunsa.

Etelä-Karjalan Novan jäsenlehden perustamisesta tulee vuonna 2009 kuluneeksi 30 vuotta, eli juhlavuotta kohden ollaan menossa. Näin ollen Tähtiharrastustietoa on yksi Suomen vanhimmista säännöllisesti ilmestyvistä tähtiharrastusjulkaisuista. Numero 1/2008 puolestaan tulee olemaan järjestyksessään 50. numero. Lehden sivumäärä vaihtelee 24 - 36 välillä. Kerran on täräytetty maailmalle 48-sivuinen paketti. Lehden olemassaolo perustuu muutamien vakiokirjoittajien ja käsityöläisten työpanokseen, sekä siihen yleiseen arvostukseen, että pienessä yhdistyksessä julkaisutoiminta katsotaan erityisen tärkeäksi toimintamuodoksi.

t: Kai Hämäläinen