Kirjoittaja Aihe: Tähtiharrastuksen uusi verkkojulkaisu  (Luettu 2268 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Celest1al Sphere

  • Aluemoderaattori
  • Galaksijoukko
  • *****
  • Viestejä: 656
    • Celest1al Sphere
Tähtiharrastuksen uusi verkkojulkaisu
« : 23-02-2014, 16:16:55 »
Hei kaikki,

Kuten varmasti suurin osa teistä jo tietääkin, Ursan uusi tähtiharrastuksen verkkojulkaisu on pian käynnistymässä! Julkaisun nimi tulee olemaan Zeniitti, ja sen toteutuksesta vastaavat päätoimittaja Juha Ojanperä ja toimitussihteeri Jarno Malaprade. Uusi julkaisu pyrkii korvaamaan vanhan, paperisen Ursa minorin sekä esim. Ursan jaostouutisia -blogin.

Julkaisu tulee olemaan blogimuotoinen verkkojulkaisu, jonka keskeisen sisällön muodostavat toimitetut artikkelit sekä jatkuva uutisvirta tähtiharrastuksen ajankohtaisista asioista. Julkaisun kehitystyö on vielä kesken, mutta valmis julkaisu tulee sisältämään paljon uutta, mutta myös jotain vanhaa ja tuttua Umin ajoilta.

Ajatus on, että julkaisusta ilmestyy kuusi numeroa vuodessa julkaisun verkkosivuilla. Käytännössä jokainen numero tulee olemaan nippu toimitettuja artikkeleita tähtiharrastuksen eri teemoihin liittyen. Eri teemoihin liittyvät artikkelit tullaan ryhmittelemään julkaisun verkkosivulle samaan tapaan kuin eri jaostojen palstat olivat ryhmiteltynä Umissa. Uutena asiana mukaan tulevat verkkomuotoisen julkaisun mahdollistamat sisältötyypit kuten videot ja podcastit.

Julkaisusta pyritään kehittämään mahdollisimman moderni ja ajankohtainen, kuitenkin tietyt perinteet säilyttäen. Nyt tarvitsemmekin teidän kaikkien apua uuden julkaisun tekemisessä! Tarvitsemme kiinnostuneita ja motivoituneita avustajia mukaan uuden verkkojulkaisun tekemiseen! Eriyisen mielellämme näkisimme, että kaikki tai ainakin lähes kaikki vanhan Umin avustajat ja aktiivikirjoittajat lähtisivät mukaan myös tähän uuteen harrastusjulkaisuun! Myös uudet aktiivikirjoittajat ovat tervetulleita mukaan! Tarvitsemme julkaisua varten eri pituisia artikkeleita ja uutismuotoisia juttuja sekä kuvia (ja muuta materiaalia) julkaisun sisällöksi. Tarkoitus on, että ensimmäinen numero ilmestyisi vielä tämän vuoden huhtikuussa! Uuden julkaisun ensimmäisen numeron deadline on 15.3.

Uuden julkaisun ilmestymisaikataulu voisi tästä eteenpäin olla suurinpiirtein seuraavanlainen:

1. numero: ilmestyminen 1.2., deadline 15.1.
2. numero: ilmestyminen 1.4., deadline 15.3.
3. numero: ilmestyminen 1.6., deadline 15.5.
4. numero: ilmestyminen: 1.7., deadline 15.6.
5. numero: ilmestyminen: 1.10., deadline 15.9.
6. numero: ilmestyminen: 1.12., deadline 15.11.
Tämä ilmestymisaukataulu noudattaa pitkälti vanhan Umin ilmestymisaikataulua.

Jos olisit kiinnostunut osallistumaan uuden tähtiharrastuksen verkkojulkaisun tekemiseen, otathan pikimmiten yhteyttä! Uuden verkkojulkaisun toimituksen osoite on: zeniitti@ursa.fi

Zeniitin toimituksen puolesta,

Juha Ojanperä ja Jarno Malaprade