M33 - Pinwheel Galaxy

Aloittaja Iiro Sairanen, 17.08.2006, 13:20:23

« edellinen - seuraava »

Kharan

Kaivetaanpa ketju esille tätä kautta varten. Kuvailin Kolmion galaksia linssiputken läpi jo maanantaina, mutta värien yhdistämisestä ei tullut mitään, koska vihreän fokus erosi 0.6 HFR:n verran muista. En tiedä miksei tuo aiemmin vaivannut, mutta nyt se aiheutti ilkeät värihalot tähtien ympärille. Pitää selvitellä johtuuko tuo putkesta vai reducerista. Mikähän on tuollaisen entry-tason APO-putken hyväksyttävä taittovirhe?

Otin värit eilen uudestaan tarkentaen vihreän kanavan käsin. Tässä lopullinen kuva:



http://www.astrobin.com/123410/

monni

Hieno tulos, peukku myös siitä että huonoa kuvaa ei ole väkisin väännetty vaan on jaksettu ottaa värit uudelleen.
https://www.facebook.com/monni

"En ole tähtitieteen tohtori mutta voin vilkaista."

-Essi-

Omalla (pienellä kalustolla) korteni kekoon. http://www.astrobin.com/128983/

"edit" ja tiedän, että seuranta hieman jätättää. Guidaushommia suunnitellaan, kun verottaja muistaa joulukuun alussa  :wink:
-Skywatcher 200/1000 PDS Explorer
-Skywatcher Skymax 127
-Skywatcher NEQ6
-Skywatcher Star Adventurer
-Nikon D7200
-QHY8L

-Essi-

Murtsi

Terve, innostuin kuvaamaan tätä hienoa galaksia kun edellisestä kuvaamisesta on aikaa jo muutama vuosi  http://foorumi.avaruus.fi/index.php?topic=122.msg67523#msg67523 ja kalustoon on tullut sen jälkeen merkittäviä muutoksia. Toinen syy kohteen kuvaamiseen on se että kuvailin tätä odotellessa muiden kohteiden nousua kuvauskorkeudelle. Valoa kertyi kaikkiaan 570 minuuttia jakautuen seuraavasti:LRGBHa 330/60/50/50/80 minuuttia. Kuva näyttä ehkä hieman yliterävältä mutta tässä pakkaaminen teki tepposen ja korosti terävyyttä, en enää viitsinyt jälkikäteen tehdä muutoksia kuvaan, menköön tuollaisena tällä kertaa. Foorumikuva toimii linkkinä 1759x1759 807 kt kuvaan.



Kalusto: GSO 10" F/4 newton, lyhennettynä F/2,8 ASA 2KORRR korjaimella, SBIG STF 8300, SBIG FW8-8300, SBIG OAG-8300, guidaus SBIG st1 color.


naavis

Tosi komeaa jälkeä, ja hyvä värimaailma!

einari

Aika hyvin on valoa kertynyt jos tätä on kuvattu vaan silloin kun on odoteltu muiden kohteiden nousua ylemmäs.
Hyvin toimii nuo Ha-alueetkin.
___
Tapio

Murtsi

Kiitos kommentoinneista.

Lainaus käyttäjältä: einari - 24.10.2014, 23:15:56
Aika hyvin on valoa kertynyt jos tätä on kuvattu vaan silloin kun on odoteltu muiden kohteiden nousua ylemmäs. Hyvin toimii nuo Ha-alueetkin.

Täytyy tunnustaa että yhden illan uhrasin kokonaan tälle kohteelle, silloin kertyi 200 minuuttia, muuten kertymä oli tunnista kahteen per ilta. Unohtui mainita että kuva on kuvattu 25.9-15.10.2014 välisenä aikana.

Timpe

Murtsin takuuvarmaa tuotantoa tämäkin kuva! :cool:
Täällä ei liene näkyvissä kovin montaa hätäisesti kasaan kursittua Murtsin loppukuvaa, kun mies hieroo kuvansa viimeisen päälle kuntoon ennen julkaisua. Kokonaisvalotus on tässä samaa luokkaa kuin 2010 kuvassa, mutta nyt galaksin spiraalihaarat ulottuvat selvästi aiempaa kauemmas ja näyttävät entistä komeammalta. Nostan siis hattua kuvaajalle ja upealle loppukuvalle!
- Timo Inkinen

Ransu

Hieno kuva Murtsilta,taattua laatua taas kerran,  tuossa näkyy useampi pikkugalaksikin kuvassa. Hämmästyttävää miten hyvin nämä himmeät pintakohteet saadaan esiin ja loihdittua upeiksi kuviksi :cool:
Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/

Kharan

Surkeiden kelien takia on tullut tuunailtua vanhoja kuvia uudestaan. Tällä kertaa otin asiaksi yhdistää värikanavien luminanssin L-masteriin. Tuntui, että tämän takia kuvaa pystyi venyttelemään enemmän ja kohina jäi silti pienemmäksi. PixInsightin NoiseEvaluation-kalikka näytti n.20% pienempää kohinaa yhdistelmäkuvassa. Vaikkei ero olekaan dramaattinen, kannattaahan nuokin fotonit hyödyntää, joten otan tekniikan mukaan normaaliin käsittelyyni tästä lähin. Shoutout naaviksen tutoriaalille.



Vanha: http://www.astrobin.com/full/123410/0/
Uusi: http://www.astrobin.com/full/123410/D/

Jussi Koponen

Korkkasin tällä kohteella syksyn kuvauskauden. Oli kyllä melkoisen takkuinen startti. Kameran huurtumisongelmien jäljitys ja observatorion laiteiden toimintakuntoon saanti vei aikansa. Lisäksi PixInsight tuli ostettua ja otettua käyttöön.

Valotusta kerty 28 tuntia 900 sekunnin osavalotuksilla.

Laitteet: 12" RC, SBIG 8300M FW5, EQ8

Täyden resoluution kuva http://frostlandobservatory.galleria.fi/kuvat/2014%20Deepsky/M33.jpg/_full.jpg

Murtsi

Wow  :afro: myrskyvaroitus jussilta, eipä tuohon ole paljon muuta sanottavaa, ehkä voisi aukaista hieman enemmänkin, luulisin datan kestävän sen mutta kaiken kaikkiaan upea suoritus, onneksi olkoon.

Pikaisen tarkistuksen tuloksena voi todeta myös kollimoinnin olevan melko hyvin kohdallaan, blogista selvisi että myös lyhennin on ollut käytössä, se huomioon ottaen kollimointi on erittäin hyvä.

Minkälaiset huurtumisongelmat olivat kyseessä? muistaakseni pari vuotta sitten SBIG kameroissa esiintyi kennon huurtumista mutta siihen saa lämmittimen asennettua jälkikäteen, uudemmissa se on kait jo valmiiksi asennettu tehtaalla.

Ransu

Huikea kuva ja oikein kunnon valotusmääräkin käytössä. Upea on, ei voi kuin ihailla :cool:
Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/

einari

Huh, harvoin näkee näin komeaa M33:sta. Onnittelut (vaikka taidollahan nämä tehdään...).
___
Tapio

RL

#359