M33 - Pinwheel Galaxy

Aloittaja Iiro Sairanen, 17.08.2006, 13:20:23

« edellinen - seuraava »

Lauri Kangas

Taidan kohta avata tänne sellaisen normaalien ihmisten M33-ketjun niin ei tarvi omiaan häpeillä.  :wink:14x10min, CLS-filtterillä.

einari

Jos tuo on normaali-ihmisten tasoa niin... :grin:
Ei vaan, loistosuoritus ja hienosti näkyy punaiset sumut noin järkkärilläkin kuvattuna.
___
Tapio

Marko.J

Lainaus käyttäjältä: Lauri Kangas - 15.09.2009, 22:42:19
Taidan kohta avata tänne sellaisen normaalien ihmisten M33-ketjun niin ei tarvi omiaan häpeillä.  :wink:


Aikuiset miehet hiippailevat pimeässä putki selässä... Oletko muka joskus nähnyt "normaalin" astrokuvaajan?  :afro:

Ei tuossa todellakaan mitään häpeämistä ole, yksityiskohtia vaikka millä mitalla, punaiset alueet näkyvät hienosti!
Marko Järvinen
"Jos ei nippusiteillä ja jeesusteipillä tule kuntoon, niin sitten se on oikeasti rikki."
http://markonastroblogi.blogspot.fi

jmantyla

Lainaus käyttäjältä: Marko.J - 16.09.2009, 08:08:58
Aikuiset miehet hiippailevat pimeässä putki selässä... Oletko muka joskus nähnyt "normaalin" astrokuvaajan? 
Mitähän tavallinen tasontallaaja mahtaa tuumia, jos näkisi astrokuvaajan ottavan mustia ruutuja (dark frame)?
Siis kuvaajat peittävät kaikki putket ja objektiivit mahdollisimman mustalla ja valoa läpäisemättömällä, ettei mikään valo pääse läpi, ja alkavat sitten ottaa kuvia?
Taitavat ajatella, että nämä ovat sananmukaisesti pimeitä tyyppejä  :rolleyes:
Tässä joka tapauksessa tavallisen ei-doupatun ei-välineurheilijan kuva M33:sta viime yöltä:

Lrgb-kuva, jossa ei ole karamellivärejä kuvankäsittelyssä eikä edes autoguidausta kuvattaessa, valotusta 56 min SW ED80+Atik 16HR+käsikäyttöinen värifiltteripyörä.
Olen varsin tyytyväinen tulokseen. Kuvasta erottuvat mm. NGC588, NGC592, NGC595 ja NGC604 sekä toistakymmentä IC-kohdetta. Täällä on aika hyvä kuva M33:n designaatioista:

http://astronomy-mall.com/Adventures.In.Deep.Space/M33HIIregions.jpg

Minusta tämä on visuaalisesti isollakin kaukoputkella aika siniharmaa kohde. Siksi en kuvankäsittelyssä liikaa korostanut värejä. Toisaalta, ihmisen värinäköhän alkaa toimia vasta valon määrän lisääntyessä, joten ehkä Petri Kehusmaan kuvat voivat olla tietyllä tavoin "aitoja". M33 on kaikkiaan vähän samanlainen kohde kuin M57, josta näkee netissä mitä mielikuvituksellisimman värisiä kuvia.

Jorma M.
Kangasala

PetriKe

#109
Hienoja kuvia muiltakin!

Tässä versio 0.9. Valotusta reilut 7 tuntia ja prosessointi erittäin maltillisesti. En ole vielä oikein tyytyväinen väribalanssiin, jotenkin vihertävä ja violetti. Levyltä löytyy vielä muutama ruutu punaista kanavaa tähän ja sitten homma on selvä. Luminassia on nyt niin paljon, että sain kohinan miltei olemattomiin ja pystyn julkaisemaan 100% resoluutiolla olevan kuvan.

Tuosta isosta löytyy paljon yksityiskohtia ihmeteltäväksi. Nyt noita himmeitä galakseja näkyy taustataivaalla toistakymmentä.

Sataprossanen (5.5MB) TÄÄLLÄ.

Selkeitä kelejä,

Petri Kehusmaa

DarkSide

..On se vaan HUIMA kuva  :shocked: :shocked:  ..Ja kuvaaja  :grin: 7 tuntia valoa kohteesta
on aikamoinen määrä.. Pistää ihan sanattomaksi :undecided:

Onnittelut Petri!

t.Jyrki  :wink:

Timpe

Lainaus käyttäjältä: Petri Kehusmaa - 17.09.2009, 18:20:21
Tässä versio 0.9. Valotusta reilut 7 tuntia ja prosessointi erittäin maltillisesti. En ole vielä oikein tyytyväinen väribalanssiin, jotenkin vihertävä ja violetti.

No niin, nyt ollaan käyty molemmilla reunoilla "kurkkaamassa laitojen sijainti" eli kun passaat kuvan värikylläisyyden/väribalanssin versioiden 0.8 ja 0.9 väliin, niin sitten ollaan lähellä täydellisyyttä  :cool: Tästä tuli jo sellainen hiukan perusharmaa vaikutelma, mistä tuo kuvaamasi "violetti" varmaankin tulee (edelliskuvan sini-sävyiset spiraalihaarat menivät pesuveden mukana ja taustatähdistäkin hävisi juuri ja juuri niukalti näkyvät värit :)

Huomasin samalla, että olit vaihtanut v 0.8 kuvasi johonkin kolmanteen versioon ("Viimeksi muokattu: 12-09-2009, 17:32:12 EDIT: korjailin vähän väribalanssia."). Nyt itse asiassa tämä viimeisin 0.8b versio on askel parempaan suuntaan suhteessa aiempaan kommenttiini, kun ne pinkit sumut taisivat saada pikkaisen vähemmän neon-hehkua pintaansa (tai mitä sitten sille teitkin?).
Niin, ja nöyränä toiveena olisi edelleenkin, ettei tarvitse mennä toiselle puolen katua kun kaupungilla kohdataan... eli "mielipiteet ovat omiani, eikä muiden tarvitse olla niiden kanssa samaa mieltä!"  :laugh:
- Timo Inkinen

PetriKe

En ollutkaan muistanut tehdä LLRGB:tä tuosta versiosta ja nyt tein ja pääsin kirkastamaan vähän värejäkin. Nyt on parempi (vaikka itse sanonkin)!
Selkeitä kelejä,

Petri Kehusmaa

J-P

Upea projekti ja ennenkaikkea lopputulos!
Tuo kannattaisi vedostuttaa valokuvaksi isoon kokoon jossain
palvelussa!

J-P

Mikko Päivinen

 OMG tuo on aivan sairaan nätti! Nyt näytti laitteet ja mies kyntensä komiasti. Lisää samaa kamaa tällaset saa hyvälle tuulelle  :cheesy:

Mikko
Kaukoputki: NexStar 11" GPS.
Kamera: SBIG ST-2000XM
Seuranta: SBIG AO-7
Filtterit: L=Baader IR/UVcut RGB suotimet standardit SBIG.
Filtteripyörä: SBIG CFW-8A

Joni

Todella hieno!  :shocked:

Täällä näkee niin hienoja kuvia nykyään, että olen harkinnut oman laitteistoni myymistä pois...jos jotain kiinnostaa Heq5 pro?

PetriKe

Kiitos J-P, Mikko ja Joni!

J-P: Jeps, täytyy jossain vaiheessa tulostuttaa posterina.
Selkeitä kelejä,

Petri Kehusmaa

Julius

Viime yönä oli varsin läpinäkyvä keli ja sain vihdoin vanhan rupusen digijärkkärikuvani tilalle parempaa.
Reilu puoli tuntia per kanava riitti RGB:lle hyvin. Ha:lle olisi saanut olla lisää. Lisäsin sen simppelisti
R-kanavalle kirkkaimmilta osiltaan. Flatti menee näköjään uusiksi. On jostain syystä muuttunut ajan kanssa.

ajt

Heh heh! Palataanpas taas maantasolle, että jatkossa muutkin uskaltavat laittaa kuviaan näkyville kuin nuo pro:t. On meinaan vaikea kohde ainakin tämmöisille aloittelijoille kuten allekirjoittanut.

Oma räpellys alla. Potku jalustaan aiheutti ikävän hännän tähdille. Tyytyväinen olen sikäli, että sain vihdoin autoguiderin pelaamaan suuren osan ajasta. Piti laittaa isopaljon lisäpainoa putken puolelle niin, että guiderin ei tarvi muuta kuin jarruttaa menoa. Guiderina PHD, Starshoot guideri ja 50 mm etsinputki. Jalustana EQ5 synscan lisäyksellä. Kuvauksessa SW 80 ED, DSI3, 22x1 minuuttia. Cel 17 Ah akkupakki meni finaaliin tuossa 22 min kohdalla. Tarkoitus oli kerätä valoa jokunen tunti kun nyt vihdoin sain autoguidauksen pelaamaan tyydyttävästi.

Vasen reuna kuvassa lienee punertunut pihalampun aiheuttamista heijastumista.


Kaizu

Lainaus käyttäjältä: ajt - 11.10.2009, 19:52:05
Oma räpellys alla. Potku jalustaan aiheutti ikävän hännän tähdille. Tyytyväinen olen sikäli, että sain vihdoin autoguiderin pelaamaan suuren osan ajasta. Piti laittaa isopaljon lisäpainoa putken puolelle niin, että guiderin ei tarvi muuta kuin jarruttaa menoa. Guiderina PHD, Starshoot guideri ja 50 mm etsinputki. Jalustana EQ5 synscan lisäyksellä. Kuvauksessa SW 80 ED, DSI3, 22x1 minuuttia. Cel 17 Ah akkupakki meni finaaliin tuossa 22 min kohdalla. Tarkoitus oli kerätä valoa jokunen tunti kun nyt vihdoin sain autoguidauksen pelaamaan tyydyttävästi.
Et kai potkaissut jokaisen 22 ruudun aikana jalustaa. Yhden tärähtäneen kuvan olisi voinut jättää pois pinotessa.
Itse epätasapainotan jalustani niin päin että jalusta pyrkii kääntymään itään. Silloin seuranta tekee koko ajan töitä ja välykset pysyvät samalla laidalla.
Kun jalusta on toisin päin epätasapainossa pääsevät lepo ja liikekitkan satunnaiset erot vaikuttamaan seurannan tarkkuuteen. Jos jalusta on oikein rankasti epätasapainossa, ei nämä vaikuta ruuvivaihteen osalta mutta silloin vaihteiston kitka alkaa aiheuttamaan ongelmia.

Kaizu
Kai Forssen