Huhtikuun 2013 ylikulkuhavaintoja, SON New Mexico, USA

Aloittaja PetriKe, 30.04.2013, 16:19:50

« edellinen - seuraava »

PetriKe

Huhtikuussa olen päässyt havaitsemaan viittä eri eksoplaneetan ylikulkua New Mexicosta käsin. Kaikkiaan ylikulkuhavaintoja on nyt kasassa 14, joista 12 on eri planeettoja.

Tässä pari viimeisintä:

Täällä kaikki havainnot (yhtä lukuunottomatta, joka sekin on Trescan kannassa vähän eri havaitsijan nimellä:
http://var2.astro.cz/EN/tresca/transits.php?pozor=Petri+Kehusmaa+%2F+Caisey+Harlingten&submit=show+...

Havainnot ovat olleet ilmeisesti aika hyvälaatuisia, kun havaintopyyntöjä on tullut mm. Pulkovon Observatoriolta Pietarista, Floridan yliopistosta sekä Antofagastan yliopistolta Chilestä. Lisäksi neuvoja on kysynyt viimeksi IOTA:n Lähi-idän jaoston presidentti Iranista :shocked: Ja nämä siis meidän oman projektin ulkopuolelta.

Kausi jatkuu aina heinäkuun alkuun, jolloin New Mexicossa alkaa sadekausi, ja pakollista taukoa on luvassa aina tuonne syyskuun alkuun saakka (lukuunottamatta muutamaa kelvollista yötä).

Selkeitä kelejä,

Petri Kehusmaa

Ransu

Hattu nousee korkealla näiden havaintojen edessä :afro: On kyllä vakuuttavia tuloksia mitä olet saanut aikaiseksi joten onnittelut.
Ei voi muuta kuin hämmästellä vauhtia jolla "harrastaja"tason laitteilla ollaan menty eteenpäin, ei ole kauaa ajasta kun vielä ei oltu varmoja onko muilla tähdillä edes planeettoja.
Suhteellisen rankka tuo NM:n sadekausi, jolloin on parin-kolmen kuukauden aikana vain muutama kelvollinen yö, siis Suomen talvikauden koko saldo :grin:, tasan ei käy säätilat..
Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/