Kulmapää CPC putken etsinputkeen?

Aloittaja JaakkoK, 28.11.2012, 18:21:37

« edellinen - seuraava »

JaakkoK

Hei

Tuskin olen ainoa joka on tuskaillut Celestron CPC etsinputken hankalasta katseluasennosta. Varsinkin kun kohdistusta tehdään korkealla oleviin kohteisiin, täytyy olla aikamoinen akrobaatti jotta etsinputkeen voidaan kurkistella. Onko kellään tietoa joko etsinputkeen laitettavasta kulmapäästä tai jostain tähän putkeen sopivasta etsimestä, mitä voisi kurkistella inhimillisessä asennossa?

EJP

Hiukan asiaan liittyen kokeilin kauan sitten Skylinerin etsinputkessa kulmaprismaa. En kuitenkaan pitänyt siitä lainkaan, suoraan läpikatsottavalla etsimellä kohde löytyi paremmin joskin niska tuli usein kipeäksi.

einari

Sama juttu että itse ainakin löydän etsimellä paremmin kohteet kun saa katsoa toisella silmällä etsimen ohi taivaalle.
Mutta löytyypä toki etsimiä kulmallakin.
Jostain syystä en äkkiseltään löytänyt pelkkää kulmaetsintä, mutta tässä jalustan kanssa:
http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/language/en/info/p297_TS-8x50-Sucher---mit-Halter---schwarz---90--Einblick.html
___
Tapio

JaakkoK

Homma on nyt hallinnassa: Sky-Watcher kulmapeilillä varustetun etsinputken saa kiinni CPC800 putkeen Baderin (myyjä Teknofocus) sovittimella - heidän tuotenumero 245700. Ei muuta kuin alkuperäisen etsinputken jalusta irti - vain kaksi ruuvia tarvii ottaa auki, mutta älä hukkaa pieniä ruuveja. Sitten samoilla ruuveilla Baderin sovitin kiinni putkeen ja SW'n etsinputki siihen kiinni. Suuntaus pitää tietysti tehdä. Säät eivät vielä ole sallineet kokeilua, mutta ei se ainakaan kohteen etsintää vaikeammaksi tee.