0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.
Juurikin näin. Tästä voisikin julistaa pienimuotoisen kuvaushaasteen talvikauden ratoksi: Kuka kesyttää Schillerin? Eilisillan (11.11.2016) keli ei tosiaankaan sallinut edes yrittää. Loppukuvan pienensin 40%:iin alkuperäisestä ja silti laittaa vielä kakomaan. Vaan kuvassa on muuta mielenkiintoista: Schilleristä oikealle hahmottuu tässä valaistuksessa selkeästi muinainen iso kraatteri, jolla ei taida olla nimeä. Sen takana ja osittain taaemman reunavallin päällä, pohja vielä varjoissa, häämöttää toinen pienempi nimetön kraatteri. Ja kun hetken katselee, huomaa miten tässä on useampi sukupolvi erikokoisia kraattereita toinen toisensa päällä ja limittäin/lomittain.
Kas, näinhän se tietysti olikin ja olihan tästä jo ollut juttuakin tuolla "Lounaisreunaa" - ketjussa http://foorumi.avaruus.fi/index.php?topic=13502.0Siellä linkki laajempaan kuva-alaan tästä eri valaistuksessa, eli tähän kuvaanTuolloinkin ollut näköjään puolikehno seeing ja lisäksi kuvankäsittelyni ollut hiukan "luovaa". Mutta näkee tuon keskusrenkaan ja ulkorenkaan aika hyvin.
Tuo Arin nimetön iso kraatteri on Schillerin-Zucchiuksen altaan keskusrengas ja siksi siis nimetön, altaiden nimet kun eivät virallisia ole. Koko allas (tai ainakin kolme neljännestä) näkyy muihin lähipuolen altaisiin verrattuna todella hyvin, ../
... Eli kannatan lämpimästi Arin esittämään Schillerin kesytyshaasteeseen tarttumista, koska samalla kesyyntyisi tuo Schillerin-Zucchiuksen allaskin!
Schiller-Zucchius-altaan tumma pohja taitaa näkyä myös Ricciolin ja Grimaldin kuukartassa, jossa se on nimetty Schilleriksi. Nykyisin Schillerinä tunnettu kraatteri on siinä nähdäkseni nimeltään Bayerus ja nykyinen Bayer on nimetön.