GradientXTerminatorin käyttö laajojen sumukohteiden kanssa?

Aloittaja mals77, 03.10.2012, 01:02:38

« edellinen - seuraava »

mals77

Arvon harraste-kolleegat!

PS plugari GradientxTerminator on mainio peli kahdestakin syystä: 1) poistaa gradientin parilla napin painalluksella, varmasti kuin tauti ja 2) balanssoi samalla taustataivaan. Metodi toimii helposti kohteiden kanssa, joissa itse kohde erottuu selkeästi taustataivaasta, kuten galaksit, mutta mitens menetellään laajojen sumukohteiden kanssa, joissa kohteen ja taustataivaan välinen ero on usein joko häilyvä, tai jopa päälekkäinen? Tällaisissa kohteissa GXT syö väkisinkin muutakin dataa kuin gradientin, vai syökö? Myöskään taustataivasta ei saa balanssoitus GXT:llä näissä kohteissa, vai saako?

Jos sinulla on kokemusperäistä tietoa aiheesta, olisin kovasti kiitollinen sen jakamisesta!
-Mikko- 

J-P

Hei,

Jos sumualue täyttää koko kuva-alueen, kuten usein laajojen kohteiden kanssa käy, voi Gredine terminatoria silti käyttää.
Menetelmä sujuu niin, että valitaan, mahdollisimman laajasti kuva-alueelta, samanarvoisia sävyalueita ja annetaan tasapainotus niiden varassa.
Toinen tapa on rajata kuvasta uloimmat reunat n. sadan pikselin leveydeltä, sen jälkeen ajetaan GT karkealla asetuksella ja korkeintaan medium voimakkudella. Kun käsitelty kuva viedännalkuperäisen päälle, voi opacity sliderilla sitten hienosäätää efektin voimaa. GT ei tuhoa em. tavoilla mitään dataa kuvista, vaan muuttaa kokonaiskuvan karkeaa sävyjakaumaa.

Parasta tietysti on, jos kuvassa ei ole gradiennteja. H-a ei yleensä reagoi valosaasteeseen kehittämällä sävyliukuja, joten sitä voi käyttää esim. herkemmin reagoivan O-III kanavan oikaisemiseen. Valinnat alueita tehdään H-a kuvassa ja terminointi tehdään sitten O-III kuvaan.

Huo. Hyvään lopputulokseen vaaditaan aina, että kirkkaimmat tähdet ja tähtijoukot rajataan pois GT:n käsittelemiltä kuva-alueilta. Muuten syntyy ikäviä artifakteja, kuten tummia läikkiä kuvaan. Hyvä jippo tarkistaa tasaisuuden onnistuminen on PhotoShopissa käyttää "Equalize" komentoa, se paljastaa nopeasti epätasaisuudet kuvassa.

J-P


mals77

Kiitos J-P tästä! Häätyy kokeilla, kunhan matskua syntyy ;)

-Mikko-