M71

Aloittaja einari, 13.08.2006, 10:21:08

« edellinen - seuraava »

Timpe

Lainaus käyttäjältä: Timpe - 05.01.2010, 22:43:44
Viime syksyltä (13.11.2009) uudelleen käsiteltynä tällainen lopputulos...
... M71:stä on pidetty vuoroin harvana pallomaisena joukkona ja vuoroin tiiviinä avonaisena joukkona, joten en nyt luokittele kumpaankaan ryhmään tätä, kun en tiedä mihin tämä oikeasti kuuluisi.

Tämä kohde kiusasi itseäni sen verran, että piti vielä kerran ottaa tämä joukko käsittelyyn ja nyt PhotoShoppailu tuotti nyt tällaisen lopputuloksen. Piinossa on nyt parhaita kuvia vain 14 minuutin edestä, muttei tuo näytä haittaavan kun on kyse tähtimäisestä kohteesta. Tämän perusteella tämä olisi nyt tiivis avonainen joukko, vaikka taustalta näkyy himmeitä tähtiä runsain mitoin  :rolleyes:
- Timo Inkinen

jussi_k_kojootti


Upea kuva Timpe!
jussi kantola / oulun arktos
CG-5 GOTO + KWIQ-guiding + SW80ED  // 10" dobson // canon eos 450d mod & 400d / ASI 120MM
http://astrobin.com/users/jussi_k_kojootti/
http://oulunarktos.fi/

Timpe

Tattis! Oli ensimmäinen tähtijoukkokuvani, josta tuli PS-käsittelyvaiheessa valittua tähtiä käsipelillä erikokoisilla pikavalintatyökaluilla kun tuo normaali "Select color range" menee tukkoon tällaisen joukon keskellä. Verkosta löytyviä versiota tutkimalla selvisi, että tämä muuttuu takaisin pallomaiseksi joukoksi, kun sitä valottaa lisää (esim. link). Valotuspituuksien eroista huolimatta tuosta joukosta voi erottaa hyvin kanalinnun jalanjäljen, jonka nuo kirkkaimmat tähtiparvet muodostavat (kana on matkalla vasemmalle) :grin:
- Timo Inkinen

laasaja

Jos sitä tässä vaiheessa uskaltaisi lähettää ensimmäisen Deep Sky kuvan tällekin palstalle. Karmean valosaasteen keskeltä (Ikea + muut Raision kauppakeskukset ja taloyhtiön kiva pihavalo suoraan tuossa takapihan edustalla).

Kamerana kaiken lisäksi Sony A200, jossa näyttää olevan tuota amp-glow hehkua yli 30s valotuksella ja muuta reagointia valosaasteeseen = käsittelyn tuloksena värivirheitä.... putkena 102/1000 Sky-Watcher linssiputki. Finanssitilanteen vuoksi näillä nyt kuitenkin aloitellaan ja harjoitellaan  :azn: Tunnustan... myös tarkennus on puutteellinen (Bahtinowin maski on hankinnan alla).... linnunradan tähtirunsaus on kuitenkin kaunista katseltavaa  :cheesy:

Tässä siis 20x 45s = 15 min valoa

Ransu

Tervetuloa laasaja mukaan, ensimmäisen julkaistun kuvan perusteella olet päässyt hyvin sisään tähtikuvauksen maailmaan :azn:
Seurantahan sinulla on toiminut hyvin, tähdet näyttävät muodoltaan ihan mallikkailta ja fokus on myös hyvin lähellä kohdallaan.
Akromaatin haasteena tähtikuvauksessa on sinivioletti värivirhe, joka tulee kuvissa paljon helpommin esiin kuin visuaalisesti.
Baderin Fringe killer suotimella voisi vähentää tuota värivirhettä (leikkaa sinistä valoa pois), ainakin visuaalisesti siitä on apua ja teleskop servicen testikuvien mukaan toimii myös kuvauksessa.
Lisää vaan kuvia kehiin :azn:

Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/

laasaja

Kiitoksia vain rohkaisevista kommenteista. Noita suotimia pitää katsella jossain vaiheessa ihan ajan kanssa. Tämän talvikauden ajattelin lähinnä harjoitella ja tutkia jalustan, kameran yms. suorituskykyä erilaisissa olosuhteissa. Todennäköinen ykkösprioriteetti menee seuraavaksi kameran puolelle, koska joudun tuon kulmien amp-glow hehkun poistamaan kameran itse ottamalla darkilla -> jokaiseen kuvaan kuluu siis kaksinkertainen aika. Noin minuutin kohdalla hehku kasvaa niin suureksi, että siitäkään ei ole enää apua. Jalustana on NEQ3, joka hyvin suunnattuna riittää kyllä mainiosti nykyiselle maksimivalotukselle. Kuviakin tulee kyllä talven mittaan lisää, vaikka palstan ammattilaisten lähettämien kuvien jälkeen oman julkaisukynnyksen rima on asetettu vähän liiankin korkealle.

kjj

Muistinkin juuri, että olin viime viikolla kuvannut tätä hieman huonolle huomiolle jäänyttä Messier-kohdetta. Keli oli älyttömän tuulinen, josta syystä putki heilui kuvatessa. Kuva otettu C8:lla ja 1100D:llä, valoa taisi olla luokka 10x15 sekuntia. Muiden epäideaalisuuksien lisäksi kuva on vähän punaiseen päin kallellaan, mutta en jaksa hifistellä väreillä sen enempää kuvan ollessa muutenkin vähän mitä on.

Visuaalisesti tämä on muuten yllättävän haastava, vaikka paikan löytäminen on Nuolen tähdistön takia muuten erittäin helppoa.


Tane

 Kuuden minuutin yksittäisvalotus Atik 16-ic ja newton 12"f4.
Celestron C14,

Tane

 Taas tätä tähtijoukkoa; Nyt bresser 152 akromaatti Eq-8 jalustalla ja kamera Atik 16-ic. 20 minuutin yksittäisvalotus ja ei autoguidausta tai peckkiä.
Celestron C14,

einari

Kauden aloituskuvia omalla kalustolla.
Ensimmäinen kerta oli jonkinmoista sekoilua mutta nyt alkoi palautua mieleen ja kalustokin taipui tahtoon.
Seurantakin huiteli 0.65" RMS tasolla.

15x2min TS80 RGB-filsuilla ja SXV-694-kameralla.
___
Tapio

Jussi Koponen

Hieno kuva Einari!