Ilmakehätapaaminen

Aloittaja Celest1al Sphere, 09.07.2012, 14:27:54

« edellinen - seuraava »

Celest1al Sphere

Moi,

Ursan ilmakehäjaoston tapaaminen järjestetään Tähtikallion havaintokeskuksella Orimattilan Artjärvellä 10.-12.8.2012. Tapaamisessa on luvassa esitelmiä ja rentoa yhdessäoloa harrastuskavereiden kanssa. Tapaamisen ajankohta ajoittuu lähelle Perseidien tähdenlentoparven maksimia, joten tapahtuma tarjoaa hyvät mahdollisuudet myös tähdenlentojen tarkkailuun.

Tapahtumassa ovat alustavan suunnitelman mukaan luvassa ainakin seuraavat ohjelmanumerot:

-halohuhtikuun tulokset (Juha Ojanperä)
-touko-kesäkuun siitepölykehät (Juha Ojanperä)
-yöpilvikauden parhaita paloja (Veikko Mäkelä)
-halopinosoftan esittelyä (Panu Lahtinen)

Lisää ohjelmanumeroita kaivataan! Jos sinulla on mielessäsi joku aihe, josta haluaisit puhua, niin nyt on erinomainen tilaisuus päästä esittelemään aihettasi. Myös esitelmät muista ilmakehän ilmiöistä kuten revontulista, myrskyilmiöistä ja meteoreista ovat tervetulleita! Ehdotukset ja tarjoukset ohjelmanumeroiksi sekä ilmoittautumiset voi lähettää osoitteeseen:

ilmakeha@ursa.fi

Liitäthän ilmoittautumisesi yhteyteen myös tiedon siitä, kuinka monta yötä vietät tapaamisessa. Siispä kaikki ilmakehän ilmiöistä kiinnostuneet joukolla ilmoittautumaan!

Tapaamisiin Tähtikalliolla!

Juha Ojanperä


Seppo Linnaluoto

Viron tähtipäivät ovat 9.-13.8.2012, jonne olen aina mennyt. Myös Veikko Mäkelä on aika usein ollut siellä. Kirkkonummen Komeetan kotisivulla on linkki ohjelmaan.

Seppo.Linnaluoto@ursa.fi

Celest1al Sphere

Ilmakehätapaamisen ohjelmarunko on valmistunut! Voitte tutustua ohjelmaan täällä: https://www.ursa.fi/wiki/Ilmakeh%e4nValoilmi%f6t/Tapaaminen2012

Ohjelma ei ole vielä mitenkään lukkoon lyöty, joten muutokset ovat mahdollisia ja toisaalta lisää ohjelmanumeroitakin kaivataan vielä!

Terveisin,

Juha

maukkaK

Linkin sivuilla jotain häikkää päivämäärissä, näyttäisi olevan toukokuulla.
Canon 7D, 300mm/4 L IS USM. Samyang 8 ja 14mm, EF-S 18-55mm
HEQ-5, Celestron EHD8

Celest1al Sphere

Lainaus käyttäjältä: maukkaK - 25.07.2012, 11:07:33
Linkin sivuilla jotain häikkää päivämäärissä, näyttäisi olevan toukokuulla.

Kiitos kun huomautit minua asiasta, päivämäärät on nyt korjattu!

/Juha

Celest1al Sphere

Moi,

Ilmakehätapaaminen on nyt onnellisesti takanapäin. Tapaaminen sujui oikein mukavissa merkeissä ja osallistujiakin oli kohtalaisesti! Tunnelma oli oikein mainio, ja säätkin loppujen lopuksi suosivat, ainakin toisena yönä. Toisena yönä päästiin bongaamaan myös perseidejä, ja niitä näkyikin melko paljon! Omalla kohdallani yö meni kuitenkin lähinnä Meaden käyttöä opetellessa ja tuntumaa hakiessa, mutta ompahan nyt ainakin joku käsitys tuon havaintoinstrumentin sielunelämästä, ja viimeistään DS -tapaamisessa voisi päästä havaitsemaan jo ihan toden teolla!

Siispä vielä kerran suuret kiitokset kaikille osallistujille!

Terveisin,

Juha