The Bubble Nebula eli Kuplasumu

Aloittaja PetriKe, 12.08.2006, 17:04:12

« edellinen - seuraava »

Timpe

Lainaus käyttäjältä: Jyrki - 12.11.2011, 07:49:58
Vielä yksi kuva kuplasta, jossa luminanssina on käytetty tällä kertaa Ha kanavaa.

Tämä on nappisuoritus Jyrkiltä!  :cool:
- Timo Inkinen

Jyrki


Kiitoksia nöyrimmästi, melkoisen paljon aikaa meni erilaisten viritysten kokeilemisessa.
Officina Stellare Veloce RH200 F/3.0, Canon FD 300mm F/2.8, ASA DDM60 PRO, SBIG STF-8300M.
http://www.flickr.com/photos/67018317@N07/

getty

Tasan 3h valoa 10 minuutin subeilla meridiaanin molemmin puolin. Kokeilumielessä otin ensin idän puolelta 1,5h ja jatkoin sarjaa flipin jälkeen lännestä koskematta kameran asentoon. Yllättäen DSS pinosi ruudut kylmänviileesti vaikka kenttä oli pyörähtänyt 180 astetta  :grin: Iso 400, 18 ruutua, C8 reduced

Hieno kohde, johon täytyy palata paremmalla kelillä, ajan ja ajatuksen kanssa.


Pekka Peura, Oulu

jussi_k_kojootti

jussi kantola / oulun arktos
CG-5 GOTO + KWIQ-guiding + SW80ED  // 10" dobson // canon eos 450d mod & 400d / ASI 120MM
http://astrobin.com/users/jussi_k_kojootti/
http://oulunarktos.fi/

Murtsi

Kuvasin tätä kohdetta 28.11.2011 illalla kun sattui kohdalle selkeää keliä. Valotusta kuvassa on yhteensä 306 minuuttia kolmen minuutin pätkissä. Foorumilla näkyvä kuva toimii linkkinä koko kennon näkymään (2400x1600 628kt). Lopetin kuvaukset vähän ennen puolta yötä pilvien levittäydyttyä taivaalle, olisi kyllä pitänyt muutenkin keskeyttää kuvaukset koska seuraavana aamuna oli töihin lähtö.

Kenno vain tuntuu olevan hieman vinossa ja olen viime aikoina tehnyt testiä ja yrittänyt suoristaa sitä optisen akselin suuntaiseksi, nyt alkaa jo näyttää aika hyvältä. Tässä kuvassa kenno ei ole vielä suorassa ja sen takia koko kennon näkymässä oikean reunan tähdet ovat venähtäneitä ja vasemmassa alakulmassa litistyneitä, tämän jälkeen olen säätänyt kameraa ja nyt kenno on jo aiempaa paljon paremmassa asennossa.

Tähän kuvaan olen aika tyytyväinen, yksityiskohtia näkyy melko paljon kun ottaa huomioon että ASA lyhentäjän kanssa polttoväli on vain noin 678 mm. Kyllä tuo lyhentäjä vain on erittäin hyvä ostos vaikka kallis olikin, vähäisen kokemuksen perusteella voin kuitenkin huoletta suositella semmoisen hankintaa jos omistaa newton putken, on varmasti hintansa arvoinen.



Kuvausvälineet: Orion Optics SPX 200, modattu CANON EOS 350D, ASA-2Korrr komakorjain/lyhennin, JS jalusta.

Timpe

Lainaus käyttäjältä: Murtsi - 03.12.2011, 22:18:55
Tähän kuvaan olen aika tyytyväinen, yksityiskohtia näkyy melko paljon kun ottaa huomioon että ASA lyhentäjän kanssa polttoväli on vain noin 678 mm.

Jep, kannattaa olla tyytyväinen. Täysruutukin kelpaisi minulle säätämättä, kun tuo virhe ei ole tuon suurempi. (Omassa systeemissäni on paljon tuota esimerkkiä enemmän muuttujia pilaamassa kuvaa.) Hyvä loppukuva! :cool:
- Timo Inkinen

Murtsi

Kiitos Timpe.

Lainaus käyttäjältä: Timpe - 04.12.2011, 23:13:19
Täysruutukin kelpaisi minulle säätämättä, kun tuo virhe ei ole tuon suurempi.

Epäilen tuota  :cheesy:

Murtsi

Koska pilviset kelit eivät ota loppuakseen niin on käsiteltävä jo aiemmin kuvattua materiaalia. Tässä käsittelyssä tarkoituksena oli kaivella tähtiin paremmat värit ja mielestäni onnistuinkin siinä aika hyvin. Täytyy harjoitella tätä lisää ja varmistaa että kyseessä ei ole vahinko ja tämän pystyy toistamaan luotettavasti. Jos hyvin käy saatan ottaa tämän asian puheeksi sitten helmikuussa hauholla jos sopii. Tässä onkin hyvä hieman vertailla aiempaan kuvaan.

Sitten hieman näytettä.



Kuvausvälineissä ei muutoksia.

Edit: Ai niin, joskus on ollut puhetta siitä että Deep Sky Stacker hukka värejä. Ei pidä paikkansa, tämä kuva on pinottu kyseisellä ohjelmalla...

JuhaK

Kuvasin toissailtana muutaman ruudun Ha-filtterin läpi kun odottelin varsinaisen kohteen meridiaanin ylitystä. Yllättävän vähän löytyy alueesta otettuja laajempia kuvia vaikka tavaraa olisi tarjolla vaikka kuinka paljon. APM:n ja STL:n kuva-alalle mahtui kuplan lisäksi Sharplesin luettelon kohteet 157, 158, 159 ja 161 sekä avoimet joukot M52 ja NGC7510. Yksityiskohtia ei kauheammin kannata katsella koska otin kuvat binnattuna 2*2.

Tässä puoli tuntia (6*300sek) guidaamattomia valotuksia lähes täysikuulla otettuna.

Isompi taas blogissa
Juha K

MesuMount#2
SBIG STL-11000XM
14" Newton
APM 80/500
Atik314e
http://kepastro.blogspot.com/

Gronjyr

Ensivalo uudelta asuin- ja kuvauspaikalta. Tarkoitus olisi jatkaa taas kuvailua enemmän, kun ei tarvitse enää roudailla kalustoa vaan omalta pihalta onnistuu.

Tässä siis yksi 3 minuutin ylisuurella ISO-arvolla otettu otos tuossa kaluston syyshuollon ja tsekkauksen lomassa laukaistu. Tämä ensimmäinen kohde tälle syksylle kunhan taivaat vielä vähän pimenevät (ja pilvet väistyvät). Ollut listalla jo pitkään, on vaan niin kaunis kohde.

TS newton 8" + MPCC + UHC-S + 1000D mod + EQ6 pro + Kwiq-guider
Valotus 1 x 3min, ISO 1600 (cropattu kenttä)



Jyrki G.
Jyrki Grönroos
12" F4 newton (DIY)
EQ6 pro (zero backlash mod)
https://www.astrobin.com/users/JyrkiGronroos/
http://greenroseastro.kuvat.fi

Lithos

Omaan silmääni näyttää kauniilta kun tuo sumi ei vielä ole niin räikästi esillä vain ikään kuin häämöttää tuolla kuvakentässä.
Mika Suoperä
Peilikaukoputket:
Sky-Watcher Explorer 200P, TAL-2M, Sky-Watcher Explorer 130PM
Linssikaukoputket:
Bresser Messier r102l, Celetron NexStar 102 SLT, Celestron 80ED
Jalustat:
2x EQ5, AZ4, HEQ5 Pro

Timpe

Lainaus käyttäjältä: Gronjyr - 12.08.2012, 10:50:34
Tässä siis yksi 3 minuutin ylisuurella ISO-arvolla otettu otos tuossa kaluston syyshuollon ja tsekkauksen lomassa laukaistu...

Lupailee hyvää, kun on tällainen aloitus! Kauniin salaperäinen esitys tutusta kohteesta :cool:
- Timo Inkinen

Gronjyr

Kahtena yönä päässyt jo tositoimiin. Tässä n. 4,5h valotusta, mutta kai tuon voisi vielä tuplata. Pitää katsoa riittääkö kärsivällisyys. :wink:
Seurantakin pelittää vihdoin jotenkuten, mutta jätän suosiolla 10min valotusajat myöhemmäksi. Pitää ensin saada tolppa kiinni kallioon ja ehkäpä suoja vielä ympärille.
Näin kolmijalan ja nopean suuntauksen kanssa Qhy5 ja etsin ovat aika tiukoilla. Vielä pitäisi keksiä miksi tähdistä tulee plussan muotoisia kameran kennon leveyden ja korkeuden suunnassa niin sitten se alkaisi olla paketissa.

No kyllä olen positiivisesti yllättynyt kauden aloituksesta. Alla vielä linkki isompaan kuvaan tuosta laajasta.

http://greenroseastro.kuvat.fi/kuvat/Nebulae/Bubble_0_2_3laaja.jpg/_full.jpg

TS 8" F5 Newton + 1000D mod + MPCC + UHC-S + EQ6 Pro (Guide: QHY5 + etsin)
Valotus 40x6min + 3x10min, ISO 800

Laaja kenttä:


Kuplasumu lähikuva:


Hyvää havaintokauden alkua kaikille!

Jyrki G
Jyrki Grönroos
12" F4 newton (DIY)
EQ6 pro (zero backlash mod)
https://www.astrobin.com/users/JyrkiGronroos/
http://greenroseastro.kuvat.fi

Ransu

Pahuksen hieno kuva, hyvä sommittelu, mahtavat värit ja tähdet on minusta hyvän näköiset :cool:
Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/

JvB

On jännää katsoa näitä todella kauas meneviä valokuvia. En pysty kuin ajattelemaan kuinka läheisiä kaukaiset avaruuden ilmiöt ovat mikroskooppisesta valokuvauksesta. Soluista. Muistan katselleeni NASA:n kuvaa jossa kuvattiin galaksien sijottumista avaruudessa ja jossa vertailtiin maanpäälisen elämän DNA järjestäytymistä Niin tavattoman samankaltaisuutta. Yksi valokuva ja niin paljon ajatuksia... Hienoa että jaksatte ja omistaudutte tällaisiiin valokuviin. Ihan hämmästyttää teidän into. Aivan mahtavaa.