Kirjoittaja Aihe: Esitelmä mustista aukoista 8.5.2012 Kirkkonummella  (Luettu 1573 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Seppo Linnaluoto

  • Eksoplaneetta
  • ***
  • Viestejä: 404
Kirkkonummen Komeetan esitelmäsarjassa on vuorossa dos. Esko Keski-Vakkuri, jonka aiheena on Mustat aukot, gravitaation ääripisteet. Esitelmä pidetään tiistaina 8.5. klo 18.30 Kirkkonummen koulukeskuksen auditoriossa Asematien varrella Kirkkonummen rautatieaseman pohjoispuolella. Esitelmä järjestetään yhdessä Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston kanssa. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Esko Keski-Vakkuri kertoo minkälaisia mustia aukkoja Einsteinin suhteellisuusteoria sisältää, niiden ominaisuuksista, ja minkälaisia niihin liittyviä avoimia teoreettisia ongelmia fysiikassa tällä hetkellä tutkitaan.

Esko Keski-Vakkuri toimii teoreettisen fysiikan yliopistolehtorina Helsingin yliopiston fysiikan laitoksella. Hän on väitellyt tohtoriksi vuonna 1995 ja toiminut tutkijana Massachusetts Institute of Technology:ssä ja California Institute of Technology:ssä Yhdysvalloissa, Upsalan yliopistossa Ruotsissa ja sen jälkeen Fysiikan tutkimuslaitoksessa Helsingissä. Hänen tutkimusalansa on teorettinen fysiikka, erityisesti säieteoria ja gravitaatio sekä matemaattinen fysiikka.

Tähtikirkasta vuotta!
--------------------------------------------------
Seppo Linnaluoto, fil. kand.
puh. (09) 2977001, 040-5953472
Framnäsintie 2 E 21, 02430 Masala
sähköposti: linnaluo(a)ursa.fi
http://www.ursa.fi/~linnaluo/
http://fi.wikipedia.org/wiki/Seppo_Linnaluoto
http://www.ursa.fi/yhd/komeetta/
--------------------------------------------------