Huuhaa-artikkeli kuulennoista pääsi Bangladeshin tiedotusvälineisiin

Uutissatiireja tekevä yhdysvaltalainen The Onion -sivusto sai huijattua Bangladeshin tiedotusvälineitä. Mukamas Neil Armstrongista tehty haastattelu, jossa hän myönsi kuulentojen olleen huijausta, käännettiin Bangladeshin The Daily Manab Zamin -uutissivustolle. Myös toinen maan sivustoista lainasi uutista ennen kuin huomasi sen olevan palturia.

"Luettuani pari nopeasti kyhättyä kappaletta eräältä ihmiskunnan 'suurimman teknologisen saavutuksen' kieltäjältä tajusin eläneeni valheessa", on The Onion lainaavinaan Neil Armstrongia. "Se taisi olla pieni askel ihmisille ja jättivale ihmiskunnalle", siteeraa sivusto edelleen kuvitteellisesti Armstrongia.

"Emme tienneet, ettei the Onion ollutkaan oikea uutissivusto", puolustelivat bangladeshilaiset omaa käännösuutistaan jälkeenpäin. Artikkelit ehtivät herättää suurta kiinnostusta ja julkisuutta sivustoilla.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta kun The Onion -sivusto onnistui huijaamaan uutistoimistoja päällepäin virallisilta ja asiallisilta näyttävillä uutisoinneillaan. Käytännössä artikkelit ovat täynnä rivien välissä olevaa huumoria, mutta sitä ei varsinkaan ulkomaalainen välttämättä huomaa ensisilmäyksellä.

Universe Todayn uutisointi aiheesta (englanniksi)

Alkuperäinen artikkeli The Onionin pilauutissivustolla (englanniksi)