Meteoriitti putosi lääkärin vastaanottohuoneeseen USA:ssa

Nyrkkiä pienempi meteoriitti putosi maanantaina talon katon läpi Yhdysvaltain Virginian Lortonin alueella. Lääkärin vastaanottohuoneeseen iskeytynyt möhkäle teki vielä lattiaankin kuopan. Kukaan ei vahingoittunut, vaikka ihmisiä oli samassa huoneistossa.

"Olimme kollegani kanssa toimistoissamme työskentelemässä, kun äkkiä kuulimme räjähdyksen", kertoo lääkäri Marc Gullani WUSA News -uutistoimistolle. Lääkärien rynnätessään katsomaan, mitä oli tapahtunut, he löysivät katosta reiän ja huoneen lattialta meteoriitin palaset. "Se putosi noin kolmen metrin päähän meistä. Luojan kiitos siinä huoneessa ei ollut tuolloin lääkäriä eikä potilasta."

Sisältään vaalean kiven ympärillä näkyy kuvissa selvä musta sulamiskuori. Kappale päätyi tutkittavaksi Smithsonianin luonnontieteelliseen museoon, jonka asiantuntijat totesivat sen kondriitti-tyypin meteoriitiksi. Avaruuskiven massaksi punnittiin 308 grammaa.

Koska meteoriitin pudottanut tulipallo sattui iltahämärän aikaan kaupunkialueella, sen näkivät tuhannet ihmiset. Havaintoja ja kuvia avaruuskiven pudottaneesta kirkkaasta tähdenlennosta ja sen taivaalle jättäneestä savuvanasta on kerätty Maryland Weather -blogiin. Silminnäkijöiden mukaan tulipallo näkyi noin 3-5 sekunnin ajan.

Katso video WUSA Newsin sivuilta (englanniksi)

Lääkärin haastattelu YouTubessa (englanniksi)