Onko Nasan lehdistötilaisuudessa kysymys arseeniin liittyvästä elämästä?

[Päivitys kello 22.06. The Sun -lehti vuoti ennenaikaisesti tiedon Nasan lehdistötilaisuuden aiheesta. Lehden mukaan kyseessä tosiaan on arseenijärvestä löydetystä elämästä]

Eilen eri puolilla maailmaa alettiin kiinnittää huomiota Nasan 2. joulukuuta pidettävään lehdistötilaisuuteen.

Nasan on epäilty paljastavan "mullistavaa tietoa" Maan ulkopuolisesta elämästä. Jopa vieraan elämän löytymistä on veikkailtu hurjimmissa spekulaatioissa.

Mitä oikeasti on tulossa? Nasa on todennut pitävänsä lehdistötilaisuuden jossa "puhutaan astrobiologiaan liittyvästä löydöstä, joka vaikuttaa Maan ulkopuolisen elämän todisteiden etsintään."

Tilaisuuden asiantuntijavieraiden nimilista viittaa mahdollisesti Titanin tai Marsin tutkimuksiin, mutta aivan yhtä hyvin elämän monimuotoisuuden tutkimukseen, jota tehdään omallakin planeetallamme.

Kommentaattoreista esimerkiksi Steven A. Benner ja Felisa Wolfe-Simon ovat tutkineet maapallon "oudon elämän" ja mahdollisesti useampaan kertaa planeetallamme syntyneen elämän mahdollisuuksia.

Tiedejournalisti Keith Cowingin mukaan uutinen liittyy näihin tutkimuksiin ja arseenia hyväksikäyttävän elämän olemassaoloon.

Mikäli tämä pitää paikkansa, kyse on twitterin ja bloggausten kautta vuotaneesta merkittävästä astrobiologisesta uutisesta. Tilaisuus lähetetään Nasan omassa televisiossa torstaina kello 21 Suomen aikaa. (Aiheesta lisää Tähdet ja avaruus -lehdessä no 1/2011)