"Tiede niin väärin kuin mahdollista" - CERNissä tehtiin zombi-elokuva

Maailman suurimman hiukkaskiihdyttimen parissa työskentelevät opiskelijat ovat tehneet työpaikalleen sijoittuvan zombi-elokuvan.

Elokuvassa zombit syntyvät tutkijoiden altistuttua hiukkaskiihdyttimestä vapautuneelle "Higgsin säteilylle". Juoni kritisoi sitä huuhaa-piirien synnyttämää hysteriaa, jota CERNin tutkijat joutuivat kohtaamaan LHC-kiihdyttimen käynnistämisen yhteydessä.

Taikauskoisin perustein laitteiston väitettiin jopa tuhoavan maapallon luomalla mustan aukon. Tästä oli monenlaista haittaa LHC:n parissa työskenteleville.

"Halusimme tehdä hupia elokuvien tieteelle tekemällä tieteen niin väärin kuin vain mahdollista", elokuvan kirjoittaja ja ohjaaja Luke Thompson selittää.

Idea zombi-teemaan tuli maan alla. "Kävellessämme maanalaisissa huoltotunneleissa ajattelimme niiden olevan loistava ympäristö kauhuelokuvalle."

3 000 dollarin budjetilla tehty Decay-elokuva ei yllä Hollywood-tuotantojen tasoon efekteissään, mutta tapahtumapaikkansa ja näyttelijöinä toimivien hiukkasfyysikoiden ansiosta sillä on mahdollisuus nousta kulttiasemaan.

Ranskan ja Sveitsin rajalla sijaitsevan CERN-tutkimuskeskuksen LHC-kiihdytin käynnistettiin vuonna 2008. Maailman tuhoamisen sijaan laitteella on havaittu kauan etsitty Higgsin bosoni. Saavutus kuuluu tieteenhistorian suurimpiin kuluneiden sadan vuoden ajalta.

Decay-elokuvan traileri

Koko elokuva internetissä