Lauantaina järjestetään tähtiharrastustapahtumia eri puolilla Suomea

Viikonloppuna on luvassa säpinää eri puolilla Suomea, kun paikalliset tähtiharrastusyhdistykset aktivoituvat esittelemään toimintaansa vuosittain järjestettävänä tähtiharrastuspäivänä. 

Lauantaina Suomessa vietetään Tähtiharrastuspäivää. Paikalliset tähtiharrastusyhdistykset ja yksittäiset tähtiharrastajat eri puolilla Suomea esittelevät toimintaansa sekä järjestävät tähtitieteeseen liittyvää ohjelmaa.

Tähtiharrastuspäivän ajankohdaksi on valittu kesän ja syksyn taite, jolloin illat alkavat vähitellen tummentua ja ihmiset etsivät uusia harrastuksia ja kiinnostuksen kohteita. Päivä onkin mainio hetki tutustua tähtitieteen ja taivaan tarkkailun kiehtovaan maailmaan.

Suomessa on valtakunnallisesti toimivan Tähtiteteellinen yhdistys Ursan lisäksi nelisenkymmentä pienempää paikallisyhdistystä. Tähtiharrastuspäivän ohjelmaa järjestetään tänä vuonna ainakin Helsingissä, Järvenpäässä, Kouvolassa, Lahdessa, Salossa ja Turussa.

Tähtiharrastusyhdistykset haluavat rohkaista myös yksittäisiä henkilöitä esittelemään harrastustaan. Parhaita kokemuksia, tähtikuvia ja vinkkejä voi jakaa Instagramissa ja Twitterissä hashtagilla #tähtiharrastuspäivä.

Hyviä pimeitä havaintopaikkoja kannattaa etsiä esimerkiksi Ursan ylläpitämän Taivaanvahdin pimeiden paikkojen kartalta.  

Lauantaina vietetään myös Suomen luonnon päivää, ja tähtiharrastushan on mitä suurimmassa määrin luontoharrastus.