Ensimmäiset valokuvat Elon Muskin retroraketista

Tulevaisuudessa toisille taivaankappaleille on luvassa matka aluksella, joka näyttää tulleen suoraan vanhasta scifi-elokuvasta. Elon Musk julkaisi ensimmäiset valokuvat Starship-aluksen lähes valmiista prototyypistä.

SpaceX-yhtiön johtaja Elon Musk on paljastanut ensimmäiset valokuvat Starship-aluksen prototyypistä, jolla testataan aluksen laukaisua ja laskeutumista. Samankaltaisella aluksella aiotaan tulevaisuudessa kuljettaa ihmisiä Kuuhun ja Marsiin.

"Starship-testilentoraketti on juuri saatu kokoon SpaceX:n Teksasin laukaisupaikalla. Tämä on oikea kuva, ei vain mallinnus", Musk kirjoitti twitterissä.

Yllä olevassa kuvassa vasemmalla on siis valokuva testeissä käytettävästä raketista johon Musk viittaa, oikealla taas tietokonemallinnus, jonka Musk oli julkaissut jo hieman aiemmin. Alus muistuttaa läheisesti vanhojen scifi-lehtien ja -elokuvien raketteja.

"Se täytyi tehdä todeksi", Musk toteaa retrolta näyttävästä aluksestaan. "Tämä on laukaisu- ja laskeutumistestejä varten. Kiertorataversio on pidempi, sillä on paksumpi pinta ja tasaisemmin kaartuva nokkaosio."

Varsinaisten lyhyiden laukaisu- ja laskeutumistestien on tarkoitus alkaa lähiviikkoina, mutta ne saattavat venyä parinkin kuukauden päähän. Kiertorataversion prototyyppi puolestaan valmistuu Muskin mukaan kesällä.

Aiheesta lisää phys.org (englanniksi)