Elon Musk esitteli uuden avaruuspuvun

Space X:n perustaja Elon Musk on esitellyt yhtiön uuden avaruuspuvun. Pukua aiotaan käyttää ensi vuodelle suunnitellulla avaruuslennolla.

Space X on jo pitkään kehittänyt kantorakettejaan ja saavuttanut tällä saralla huomattavaa menestystä. Yhtiö on suunnitellut käyttöönsä myös Dragon-avaruusaluksen.

Tähän mennessä Dragon on suorittanut vain miehittämättömiä lentoja, mutta tilanteen on tarkoitus muuttua pian. Vielä ei ole tarkkaan tiedossa, milloin ensimmäiset astronautit lentävät Dragonilla, sillä aikatauluilla on tapana muuttua. Tällä hetkellä lento näyttäisi toteutuvan ensi vuoden aikana.

Ensimmäiset Dragon-aluksen miehitetyt avaruuslennot suuntautuvat todennäköisesti Kansainväliselle avaruusasemalle.

Eilen Space X:n perustaja Elon Musk julkaisi ensimmäisen virallisen kuvan avaruuspuvusta, joita lennoilla tullaan käytämään. Pukua pidetään yllä luultavasti myös myöhemmin tehtävillä avaruuslennoilla, jotka kiertävät Kuun.

"Kannattaa huomata, että tämä itse asiassa toimii (ei malli)", Musk twiittasi eilen. Kuvan perusteella näyttää siltä, että Musk on toiminut itse mallina. "Oli äärimäisen vaikeaa löytää tasapaino esteettisyyden ja toimivuuden välillä. Helppoa tehdä kumpi tahansa erikseen."

Musk lupasi lisää tietoja uudesta puvusta lähiaikoina.

Muskin Instagram-päivitys aiheesta (englanniksi)