Kuvasarja Falcon 9:n sunnuntain laskeutumisyrityksestä ja raketin räjähdyksestä lautalla. Video avautuu kuvalinkistä. Kuvat SpaceX

Video näyttää Falcon 9 -raketin räjähdyksen

SpaceX-yhtiön Falcon 9 -raketin laskeutumisyritys epäonnistui sunnuntai-iltana. Raketin ensimmäisellä vaiheella yritettiin tällä kertaa laskeutua lautalle Tyynellä valtamerellä, mutta se kaatui ja räjähti.

Lennon päätehtävä onnistui kuitenkin suunnitellusti ja raketin toinen vaihe vei merentutkimussatelliitti Jason-3:n avaruuteen.

"Yksi neljästä laskeutumisjalasta ei lukkiutunut ja tämä johti raketin kallistumiseen heti laskeutumisen jälkeen", kuvaili yhtiön johtaja Elon Musk. "Pääsyynä on voinut olla jään kerääntyminen paksusta sumusta laukaisussa."

Edellisellä lennollaan joulukuun 22. päivänä SpaceX onnistui tuomaan raketin ensimmäisen vaiheen ehjänä alas. Tuolloin laskeuduttiin maanpinnalle eikä lautalle. Lautalle laskeutuminen olisi paljon edullisempaa, sillä silloin raketin ensimmäiseen vaiheeseen tarvitsee jättää pienempi polttoainereservi ja hyötykuorma voi olla suurempi.

SpaceX jatkaa laskeutumisten yrityksiä kantorakettilaukaisujensa yhteydessä. Teknologiaa kehitetään jatkuvasti kokemusten avulla eteenpäin eikä laskeutumisten epäonnistuminen ole taloudellinen ongelma, kunhan kantoraketti onnistuu viemään hyötykuormansa avaruuteen.

Falcon 9 on laukaistu 21 kertaa ja vain kerran, viime vuoden kesäkuussa, raketti on epäonnistunut päähyötykuormansa saamisessa radalleen.

Video laskeutumisyrityksestä Elon Muskin Instagram-sivulla

Pysyvä linkki
Samankaltaisia uutisia
Ladataan...
Uusin numero
Uutisarkisto