Nokia on mukana rakentamassa mobiiliverkkoa Kuuhun

Vodafone suunnittelee rakentavansa ensimmäisen 4G-verkon kiertolaisemme pinnalle. Nyt Nokia on liittynyt hankkeeseen Vodafonen kumppaniksi.

Saksalainen PTScientists-avaruusyhtiö aikoo tehdä ensimmäisen yksityisesti rahoitetun kuulennon. Luotain on tarkoitus laukaista SpaceX-yhtiön Falcon 9 -raketilla jo ensi vuonna.

Projektissa mukana ovat myös verkkoyhtiö Vodafone ja autoyhtiö Audi. Vodafonen tehtävänä on rakentaa pieni 4G-verkko, jonka kautta ohjataan kahta Audin rakentamaa mönkijää.

Projektiin liittynyt Nokia rakentaa avaruuden olosuhteisiin sopivaa erittäin kevyttä verkkolaitteistoa, joka painaa alle kilon.

"Tämä on elintärkeä askel aurinkokunnan pysyvässä tutkimisessa. Jotta ihmiskunta voi lähteä maapallon kehdostaan, meidän täytyy kehittää kotiplaneettamme ulkopuolista infrastruktuuria", uskoo Robert Böhme PTScientists-yhtiöstä.

Audin kuumönkijöillä on tarkoitus tutkia muun muassa sähkökäyttöistä kuuautoa, jota Nasan Apollo 17 -lennon astronautit käyttivät vuonna 1972. Kyseinen lento on toistaiseksi viimeinen Kuuhun laskeutunut miehitetty avaruuslento.

Vodafonen ja Nokian teknologia mahdollistaa ensi kertaa suoran HD-videokuvan lähettämisen maailmanlaajuiselle yleisölle Kuun pinnalta.

Nokian lehdistötiedote (englanniksi)