Elon Musk lähettää autonsa Marsin radalle

SpaceX-yhtiö valmistautuu uuden Falcon Heavy -raketin neitsytlentoon. Raketin mukana avaruuteen tulee matkaamaan Tesla-yhtiön rakentama sähköauto.

Falcon Heavy -raketin ensilennon tarkkaa päivämäärää ei ole vielä päätetty, mutta SpaceX-yhtiö on jo viimeistelemässä rakettiperheensä uusinta jäsentä. Nyt yhtiö on julkaissut myös kuvia raketin tulevasta rahdista.

"Rahtina tulee olemaan keskiyön kirsikan värinen Tesla Roadster autoni soittamassa Space Oddity -kappaletta", paljastaa SpaceX- ja Tesla-yhtiöiden perustaja Elon Musk.

"Määränpäänä on Marsin rata. Auto tulee olemaan syvällä avaruudessa miljardi vuotta ellei se räjähdä nousussa."

Koska neitsytlennon tarkoituksena on testata uuden teknologian toimivuutta eikä laukaisun onnistumisesta ole takeita, rahdiksi on haluttu laittaa jotain, minkä tuhoutuminen ei olisi liian suuri menetys.

"Rakastan ajatusta autosta ajelehtimassa näennäisen loputtomasti läpi avaruuden ja että vieras laji saattaa löytää sen miljoonien vuosien kuluttua tulevaisuudessa", Musk maalailee.

Valmistuttuaan Falcon Heavy tulee olemaan voimakkain nykyään käytössä oleva raketti. Tulevaisuudessa rakettia aiotaan käyttää esimerkiksi Marsiin suuntautuvilla avaruuslennoilla. 

Aiheesta lisää ja enemmän kuvia spaceflightnow.com (englanniksi)