LRO:n ensimmäinen julkaistu kalibraatiokuva. Kuvausalue sijaitsee lähellä valon ja varjon reunaa, mikä huonontaa valaistusolosuhteita. Myöhemmin saadaan parempia kuvia täysin valaistuilta alueita. Kuvan leveys on noin kilometrin verran ja alkuperäistarkkuus noin 1,4 metriä pikseliä kohti. Kuva Nasa / GSFC / Arizona State University

Ensimmäiset huipputarkat kuvat Kuun kiertoradalta julkistettiin

Nasan Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) on lähettänyt ensimmäiset kuvansa. Nyt julkaistussa kalibrointikuvassa on 1,4 metrin erotustarkkuus, mikä on parempi kuin koskaan aiemmin Kuun kiertoradalta otetuissa kuvissa.

Parempaa on vielä luvassa. Kun LRO:n LROC-kamera pääsee kuvaamaan täysin valaistuja alueita, saadaan kuvia jopa 0,5 metrin erotustarkkuudella. LROC:n on määrä mullistaa kuukuvien tarkkuus samaan tapaan kuin HiRISE-kamera mullisti Marsin pinnan kuvaamisen.

Ensisijaisia kuvauskohteita ovat Kuun napa-alueet, mutta myös kuulaskeutumisten paikkoja aiotaan kuvata. Nasa toivoo ehtivänsä kuvata Apollo 11 -lennon laskeutumispaikan ennen lennon 40-vuotispäivää.

LRO laukaistiin matkaan 18. kesäkuuta ja Kuun kiertoradalle se asettui viisi vuorokautta myöhemmin.

Lue lisää Nasan sivuilta (englanniksi)

Kalibraatiokuva kokonaisuudessaan (englanniksi)

Pysyvä linkki
Samankaltaisia uutisia
Ladataan...
Uusin numero
Uutisarkisto