Avaruuden kaivosyhtiö esittelee suunnitelmiaan videolla

Asteroidien louhintaan tähtäävä Planetary Resources -yhtiö on esitellyt visiotaan. Alkuvaiheessa tarkoituksena on kartoittaa kiinnostavimpien Maan lähiasteroidien koostumuksia törmäytysluotaimilla.

"Periaatteessa kehitämme huoltoasemia avaruuteen mahdollistamaan [sen tyyppiset] avaruusmatkat, jollaisiin ei nykyään vielä pystytä", kuvailee yhtiön johtaja Chris Lewicki.

Planetary Resources esittelee suunnitelmiaan uudella videolla

Kriittinen etsittävä aine on ainakin alkuvaiheessa vesi. Vedestä pystytään valmistamaan vetyä ja happea, jotka sitten tankataan avaruusaluksiin. Tälle on tarvetta, sillä maapallolta sen pakonopeuteen nostetun tavarakilon hinta on kymmeniä tuhansia euroja.

"Voit kuvitella millaista olisi ajaa New Yorkista Los Angelesiin ilman yhtäkään tankkausmahdollisuutta. Juuri sellaisia luotainlennot ovat nykyään, kaikki tarvittava on otettava mukaan jo lähtiessä", kuvailee Akshay Patel Planetary Resourcesista.

Yhtiö on jo aiemmin kertonut suunnitelmastaan valmistaa pienikokoisia avaruusteleskooppeja, joilla asteroidien pinnan koostumusta pystytään arvioimaan.

Mielenkiintoisten kohteiden valitsemisen jälkeen törmäytyslaskeutujia voidaan laukaista useita suurempien asteroidiluotainten kyydissä. Ionimoottorilla toimiva isompi luotain vapauttaa niitä sitten lähellä kiinnostavia asteroideja.

Vasta kun asteroidin on todettu olevan koostumukseltaan sopiva, aloitetaan kaivostoiminta automatisoiduilla ja etäkäyttöisillä roboteilla. Tämän vaiheen yksityiskohdista Planetary Resources ei vielä ole kertonut.

Aiheesta lisää Planetary Resources (englanniksi)