Helsingin Uutelaan avautui pieni tähtipolku

Luontohetkiblogi ja Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ovat tehneet Vuosaaren Uutelaan koko perheelle sopivan Tähtipolun. Polulla kuljetaan taskulampun valossa heijastinnauhan välkkeen viitoittamaa tietä.

”Haluan rohkaista perheitä ulos luontoon liikkumaan myös vuoden pimeimpään aikaan”, kertoo Luontohetkiblogin kirjoittaja, biologi ja ympäristökasvattaja Mira Lainiola.

Lainiola on ideoinut ja ollut toteuttamassa Helsingin Uutelaan sunnuntaina avautunutta tähtipolkua. Noin kilometrin mittainen polku alkaa Uutelan rantareitin alkupäästä ja kuljettaa vierailijansa Niemenapajan tulipaikalle.

Reitti on viitoitettu maastoon neonkeltaisella heijastinnauhalla. Polun varrella piileskelee 10 tähtikuvioeläintä, jotka vartioivat Ursan laatimia avaruusaiheisia tehtävärasteja.

”Heijastimien etsiminen taskulampun valokeilaan on kuin aarrejahtia”, Lainiola kuvailee.

Ursa on kampanjoinut viime vuosina pimeiden ja tähtitaivaan katseluun soveltuvien paikkojen löytämiseksi. Helsingin kaupunki tekee juuri nyt ranta-alueiden ja muiden alueiden valaistussuunnitelmia, joihin sisältyy myös pimeiksi jätettäviä paikkoja.

”Voimme Tähtipolun avulla kiinnittää huomiota kaupunkiluonnon moninaisuuteen tästäkin näkökulmasta tavalla, joka on kaikille mukava”, kertoo Tuukka Perhoniemi Ursasta.

Aiheesta lisää Luontohetkiblogi